როგორ მოვამზადოთ ყველიანი ღვეზელები ხუთ წუთში?
16:50:03     09-03-2017
ნებისმიერი სახეობის ყველი 150 გ
ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჩ/კ
მარილი 1/2 ჩ/კ
სოდა 1/2 ჩ/კ
ზეთი ტაფაზე წასასმელად
თბილი კეფირი ჩაასხით ღრმა ჯამში, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და სოდა. მოურიეთ და გააჩერეთ 5 წუთით.
წვრილ სახეხზე გახეხეთ ყველი, ფქვილთან ერთად დაუმატეთ კეფირის მასას და მოზილეთ ცომი ჯერ კოვზით, შემდეგ 3 წუთის განმავლობაში ხელით.
გაყავით ცომი 5 თანაბარ ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული და შეწვით სათითაოდ ზეთწასმულ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე, თითოეულ მხარეს 2-3 წუთით.
მიირთვით ცხელ-ცხელი!
ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჩ/კ
მარილი 1/2 ჩ/კ
სოდა 1/2 ჩ/კ
ზეთი ტაფაზე წასასმელად
თბილი კეფირი ჩაასხით ღრმა ჯამში, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და სოდა. მოურიეთ და გააჩერეთ 5 წუთით.
წვრილ სახეხზე გახეხეთ ყველი, ფქვილთან ერთად დაუმატეთ კეფირის მასას და მოზილეთ ცომი ჯერ კოვზით, შემდეგ 3 წუთის განმავლობაში ხელით.
გაყავით ცომი 5 თანაბარ ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული და შეწვით სათითაოდ ზეთწასმულ ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე, თითოეულ მხარეს 2-3 წუთით.
მიირთვით ცხელ-ცხელი!