ხორცი ბრინჯის გარნირით

  11:03:30     08-06-2016

შემადგენლობა:

  •  200 გრ ფარში
  • 2 ჭიქა ბრინჯი
  • 3 ჭიქა წყალი
  • 6 ს.კ აკრაქი
  • 1.5 ს.კ მარგარინი
  • 2 ც პამიდორი
  • 1 თავი ხახვი
  • 1 ნაჭერი თეთრი პური
  • მარილი,შაქარი,პილპილი

მომზადება:

გარეცხილ ბრინჯს დავასხათ მარილიანი წყალი და გავაციოთ. გავწუროთ წყალი,გადავავლოთ

ახალი წყალი 3-4 ჯერ და ჩავაგდოთ კარაქიან ქვაბში 10 წთ მოსაშუშად. დავასათ წყალი,

მოვაყაროთ შაქარი,მარილი,მოვურიოთ, დავახუროთ ქვაბს  ხუფი და

მოვამზადოთ ფლავი ნელ ცეცხლზე. პური დავალბოთ წყალში, გავწუროთ და შევურიოთ

გახეხილი ხახვი, მარილი,პილპილი,ფარში და კარგად  ამოვურიოთ. გავაკეთოთ ბურთულები და

შევწვათ მარგარინში ყველა მხრიდან. კანგაცლილი და წვრილად დაჭრილი პამიდორი

ჩავამატოთ ფარშის ბურთულებს , დავასხათ 1/3 ჭიქა წყალი და მოვამზადოთ 15-20 წუთი

ნელ ცეცხლზე. მოხარშული ბრინჯისგან გავაკეთოთ გორა განიერ თეფშზე, შუაში ჩავაღრმავოთ,

მოვათავსოთ ღრმულში ხორცის ბურთულები, მოვასხათ საწებელი და მივიტანოთ სუფრასთან.