ყველის ჰაეროვანი ბურთულები - ფრანგული გუჟერების რეცეპტი
23:22:36     20-03-2016
ამ ჰაეროვან ყველის ბურთულებს ფრანგები გუჟერებს ეძახიან, ამზადებენ მოხარშული ცომისგან ყველთან ერთად, რომელიც მსუბუქი და ძალიან გემრიელია. გუჟერები ძალიან უხდება ღვინოს. შეგიძლიათ მოასხათ თქვენთვის საყვარელი სოუსი.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
წყალი 125 მლ;
ფქვილი 70 გ;
მწვანე ხახვი 1 კონა;
მარილი ჩ.კ;
კარაქი 40 გ;
კვერცხი 2 ც;
ყველი 100 გ;
მწიკვი შავი პილპილი;
მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსზე, ხოლო გამოსაცხობი ფორმა დაფარეთ პერგამენტის ქაღალდით;
გააცხელეთ ქვაბში წყალი, დაჭერით კარაქი კუბიკებად და ჩაყარეთ წყალში, რაღა შეერიოს კარგად, შემდეგ ჩაყარეთ მარილი და პილპილი. არ გადმოდგათ ცეცხლიდან;
ჩაყარეთ წყალში ფქვილი და კარგად აურიეთ იქამდე, სანამ მასა არ გახდება ერთიანი და ელასტიური. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაციება;
ჩაამატეთ კვერცხი და ჩქარ-ჩქარა აურიეთ. ცომი თავიდან იქნება დაშლილივით, მაგრამ თუ კარგად მოურევთ გახდება ერთიანი. ამისათვის საკმაოდ მოსახერხებელია მიქსერის გამოყენება;
დაამატეთ ¾ ყველი და ხახვი, აურიეთ;
გუჟერების ფორმირება ყველაზე მარტივია საკონდიტრო ტომრის მეშვეობით, მაგრამ თუ არ გაქვთ შეგიძლიათ კოვზი გამოიყენოთ;
დარჩენილი ყველი მოაყარეთ ბურთულებს ზემოდან და მოათავსეთ ღუმელში 10 წუთით;
დაუწიეთ ტემპერატურას 190 გრადუსამდე და მოათავსეთ ისევ ღუმელში 25 წუთით, ბურთულებმა ოქროსფერი შეფერილობა უნდა მიიღონ;
იმისათვის, რომ გუჟერები იყოს ხრაშუნა, მომზადებამდე 5 წუთით ადრე ყველა ბურთულას ჩაარჭეთ ჩანგალი, რათა ორთქლი გამოვიდეს და ჩააბრუნეთ ღუმელში.
ბურთულებს შეგიძლიათ მოაყაროთ მწვანილი გემოვნებით;
გუჟერები სასურველია ცხელი მიირთვათ.