ფორთოხლის ორცხობილის ყველაზე მარტივი და გემრიელი რეცეპტი
00:11:17     18-01-2016
ორცხობილის ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
2 ჭ. ფქვილი;
50 გ. კარაქი ან მარგარინი;
1 ც. კვერცხი;
3 ს.კ არაჟანი;
3 ს.კ მცენარეული ზეთი;
80 გ. შაქარი;
½ ჩ.კ გამაფხვიერებლი(სოდა);
მწიკვი მარილი.
შიგთავსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 ც. ფორთოხალი;
1 ს.კ. სახამებელი;
160 გ. შაქარი.
მომზადება:
გახეხეთ კარაქი შაქართან ერთად. დაამატეთ ცომის ყველა ინგრედიენტი: მცენარეული ზეთი, კვერცხი, არაჟანი, გამაფხვიერებელი, მარილი და ფქვილი. ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს;
ცომისგან გააკეთეთ ბურთულა და შეინახეთ მაცივარში ნახევარი საათით;
შიგთავზის მოსამზადებლად გარეცხეთ ფორთოხალი, დაჭერით და მოაცალეთ კურკები. მოათავსეთ ბლენდერში, დაამატეთ შაქარი და სახამებელი.
ამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და დაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ, მოასხით ზედ შიგთავსი და თანაბრად გადაანაწილეთ;
შეახვიეთ რულეტივით, შეგიძლიათ ცოტა ხნით მოათავსოთ მაცივარში, რათა შიგთავსი შესქელდეს;
რულეტი დაჭერით, რომ ორცხობილის ფორმა მიიღოს, წაუსვით ფორმას კარაქი და მოათავსეთ ორცხობილა;
მოათავსეთ იგი ღუმელში 20 წუთით, 220 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!