საახალწლო დესერტი - მანდარინის ნაყინი

  22:45:15     01-12-2015

ინგრედიენტები:

1 კგ. მანდარინი;

300 მლ. ნაღები;

400 გ. შედედებული რძე;

ვანილის შაქარი ან ვანილი, გემოვნებისამებრ.

მომზადება:

გაფცქვენით მანდარინი და ათქვიფეთ ბლენდერში. მანდარინის მასა გახეხეთ საცერზე, რათა კარგად მოშორდეს თეთრი ქერქები;

აურიეთ ჯამში შედედებული რძე, ნაღები და მანდარინის მასა, დაამატეთ ვანილი გემოვნების მიხედვით;

გადაასხით ნაყინი პატარა ფორმაში და აცადეთ შეციება. რამდენიმე საათში აურიეთ მასა, რათა დესერტი გამოვიდეს ერთგვაროვანი;

ნაყინის მირთმევა საუკეთესოა ფორთოხლის ქერქში: გამოიყურება სადღესასწაულოდ! მანდარინის ანალოგიურად შესაძლებელია ფორთოხლის ნაყინის დამზადებაც.