უგემრიელესი და სწრაფად მოსამზადებელი ყველის ბლინების რეცეპტი
23:01:47     05-11-2015
როგორ ბლინებს აღარ აკეთებენ დღეს კულინარები: ხორცით, ხაჭოთი, ხილითა და სხვ. დღეს კი შემოგთავაზებთ ყველიანი ბლინების რეცეპტს.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
200 გ. ფქვილი;
150 გ.ყველი;
2 ც. კვერცხი;
50 მლ. მცენარეული ზეთი;
300 მლ. წყალი;
1 კბილი ნიორი;
1 კონა მწვანილი;
1 ჩ. კ. მარილი;
1 ჩ.კ შაქარი;
1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი.
მომზადება:
ვურევთ ერთმანეთს კვერცხს, მარილს, შაქარს და ვთქვეფთ მიქსერით(საშუალო სისწრაფეზე) ერთიან მასამდე, შემდეგ კი ვამატებთ წყალს;
ცალკე ფქვილს და გამაფხვიერებელს ვურევთ ერთმანეთს მიქსერის მეშვეობით, შემდეგ ვამატებთ ეტაპობრივად პირველ ჯერზე გაკეთებულ მასას და ნელ-ნელა ვასხამთ ზეთს;
ვხეხავთ ყველს მსხვილად, ვჭრით წვრილად მწვანილს, ვჭყლეტთ ნიორს - ამ ყველაფერს ვამატებთ ცომს და ვურევთ;
ვაცხობთ ბლინებს, მომზადებულს კი შეგვიძლია მოვასხათ არაჟანი, ტომატისა და სხვადასხვა სოუსი გემოვნების მიხედვით.
გემრიელად მიირთვით!
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
200 გ. ფქვილი;
150 გ.ყველი;
2 ც. კვერცხი;
50 მლ. მცენარეული ზეთი;
300 მლ. წყალი;
1 კბილი ნიორი;
1 კონა მწვანილი;
1 ჩ. კ. მარილი;
1 ჩ.კ შაქარი;
1 ჩ.კ გამაფხვიერებელი.
მომზადება:
ვურევთ ერთმანეთს კვერცხს, მარილს, შაქარს და ვთქვეფთ მიქსერით(საშუალო სისწრაფეზე) ერთიან მასამდე, შემდეგ კი ვამატებთ წყალს;
ცალკე ფქვილს და გამაფხვიერებელს ვურევთ ერთმანეთს მიქსერის მეშვეობით, შემდეგ ვამატებთ ეტაპობრივად პირველ ჯერზე გაკეთებულ მასას და ნელ-ნელა ვასხამთ ზეთს;
ვხეხავთ ყველს მსხვილად, ვჭრით წვრილად მწვანილს, ვჭყლეტთ ნიორს - ამ ყველაფერს ვამატებთ ცომს და ვურევთ;
ვაცხობთ ბლინებს, მომზადებულს კი შეგვიძლია მოვასხათ არაჟანი, ტომატისა და სხვადასხვა სოუსი გემოვნების მიხედვით.
გემრიელად მიირთვით!