მარტივად და სწრაფად მოსამზადებელი ხაჭოს დესერტი
21:10:03     17-06-2015
დღეს გასწავლით მარტივ და ამავე დროს სასარგებლო ხაჭოს დესერტის მომზადებას.
საჭიროა:
400 გ. ხაჭო;
200 გ. არაჟანი;
1 ქილა დაკონსერვებული ანანასი;
0,5 გ. ანანასის წვენი;
25 გ. ჟელატინი;
ნახევარი ქილა შესქელებული რძე("სგუშონი");
ვანილი და ქიშმიში, გემოვნების მიხედვით.
მომზადება:
1. ჟელატინს ვალბობთ ანანასის წვენში, დაახლოებით 1 სთ.;
2. როდესაც იგი შესქელდება, დაბალ ცეცხლზე ვდგამთ და ვურევთ, მაგრამ ადუღებას არ ვაცდით;
3. ხაჭოს ვთქვეფთ არაჟანთან, შესქელებული რძესთან და ვანილთან ერთად ბლენდერში;
4. ვამატებთ გაციებულ ჟელატინსა და კუბიკებად დაჭრილ ანანასს;
5. ვასხამთ პატარა ან ერთ დიდ ფორმაში და ვდგამთ მაცივარში რამდენიმე საათით, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.
საჭიროა:
400 გ. ხაჭო;
200 გ. არაჟანი;
1 ქილა დაკონსერვებული ანანასი;
0,5 გ. ანანასის წვენი;
25 გ. ჟელატინი;
ნახევარი ქილა შესქელებული რძე("სგუშონი");
ვანილი და ქიშმიში, გემოვნების მიხედვით.
მომზადება:
1. ჟელატინს ვალბობთ ანანასის წვენში, დაახლოებით 1 სთ.;
2. როდესაც იგი შესქელდება, დაბალ ცეცხლზე ვდგამთ და ვურევთ, მაგრამ ადუღებას არ ვაცდით;
3. ხაჭოს ვთქვეფთ არაჟანთან, შესქელებული რძესთან და ვანილთან ერთად ბლენდერში;
4. ვამატებთ გაციებულ ჟელატინსა და კუბიკებად დაჭრილ ანანასს;
5. ვასხამთ პატარა ან ერთ დიდ ფორმაში და ვდგამთ მაცივარში რამდენიმე საათით, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.