სახლში მომზადებული ცხარე კეტჩუპი
02:22:56     25-03-2015
ინგრედიენტები:
პამიდორი
1 კგ
ძმარი
100 გ
დაფნის ფოთოლი
1
პილპილი
3-5 მარცვალი
ხახვი
1 თავი
ნივრის ფხვნილი
1 ს.კ ან გემოვნებით
დაფქული ქინძი
1 ს.კ ან გემოვნებით
შაქარი
50 გ
ცხარე წიწაკა, წითელი
1-2 ცალი
მარილი
1 ს.კ ან გემოვნებით
პომიდორს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, შემდეგ ჩადეთ ცივში. გააცალეთ კანი და წვრილად დაჭერით. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ დარბილებამდე, შემდეგ ბლენდერით ერთიან მასად აქციეთ. მარლის ტომარაში გამოკარით დანის პირით გაჩეჩქვილი პილპილი, დაფნა, მწარე წიწაკა, დაჭრილი ხახვი და ჩააგდეთ კეტჩუპში, აქვე ჩაამატეთ დაფქული ქინძი. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ შესქელდება და განახევრდება. შემდეგ დამატეთ მარილი, ძმარი, შაქარი, ნივრის ფხვნილი. ამოიღეთ სუნელებიანი ტომარა. წამოადუღეთ კიდევ 5 წუთით და ჩაასხით სუფთა სტერილურ ქილებში.
პომიდორს გადაავლეთ მდუღარე წყალი, შემდეგ ჩადეთ ცივში. გააცალეთ კანი და წვრილად დაჭერით. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ დარბილებამდე, შემდეგ ბლენდერით ერთიან მასად აქციეთ. მარლის ტომარაში გამოკარით დანის პირით გაჩეჩქვილი პილპილი, დაფნა, მწარე წიწაკა, დაჭრილი ხახვი და ჩააგდეთ კეტჩუპში, აქვე ჩაამატეთ დაფქული ქინძი. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ შესქელდება და განახევრდება. შემდეგ დამატეთ მარილი, ძმარი, შაქარი, ნივრის ფხვნილი. ამოიღეთ სუნელებიანი ტომარა. წამოადუღეთ კიდევ 5 წუთით და ჩაასხით სუფთა სტერილურ ქილებში.