სენ-ჟაკის მოლუსკები ნიორში
23:55:25     18-01-2015
რეცეპტი
ინგრედიენტები:
სენ-ჟაკის მოლუსკი
12
ნიორი
2 კბილი
ოხრახუში
1/2 კონა
კარაქი
50 გ
თეთრი ღვინო
1/2 ლ
მარილი და წიწაკა
დანაყეთ ნიორი და ოხრახუში. ცალკე ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და შეურიეთ შიგნით დანაყილი მასა. დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და წიწაკა. შემდეგ ჩაამატეთ სენ-ჟაკის მოლუსკები და დატოვეთ ისინის მაღალ ცეცხლზე 30 წამიდან 1 წუთამდე, სენ-ჟაკის მულუსკების სისქის მიხედვით. გადმოიღეთ ტაფიდან სენ-ჟაკის მოლუსკები, ხოლო ტაფაზე დარჩენილ ცხიმს დაუმატეთ თეთრი მშრალი ღვინო, აურიეთ ხის კოვზით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მომზადებული მასა დაასხით სენ-ჟაკის მოლუსკებზე და მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
დანაყეთ ნიორი და ოხრახუში. ცალკე ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და შეურიეთ შიგნით დანაყილი მასა. დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და წიწაკა. შემდეგ ჩაამატეთ სენ-ჟაკის მოლუსკები და დატოვეთ ისინის მაღალ ცეცხლზე 30 წამიდან 1 წუთამდე, სენ-ჟაკის მულუსკების სისქის მიხედვით. გადმოიღეთ ტაფიდან სენ-ჟაკის მოლუსკები, ხოლო ტაფაზე დარჩენილ ცხიმს დაუმატეთ თეთრი მშრალი ღვინო, აურიეთ ხის კოვზით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მომზადებული მასა დაასხით სენ-ჟაკის მოლუსკებზე და მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.