ძველებური თაფლიანი "პრიანიკები"
00:49:05     15-01-2015
ინგრედიენტები:
ხსნადი ყავა
1/2 ჭიქა
ცხელი წყალი
1/2 ჭიქა
კარაქი
200 გ
შაქარი
1 ჭიქა
თაფლი
1.5 ჭიქა
ვანილი
კვერცხი
2
დარიჩინი
1/2 ჩ.კ
მუსკატის კაკალი (ჯავზი)
1/4 ჩ.კ
მიხაკი
1/4 ჩ.კ
კარდამონი (ილი)
1/4 ჩ.კ
სოდა ძმრით
2 ჩ.კ
ფქვილი
6 ჭიქა
მინანქარი
შაქრის პუდრი
4 ჭიქა
რძე
1/2 ჭიქა
ყავა გახსენით წყალში.
დაამატეთ კარაქი, შაქარი და თაფლი. გააცხელეთ, სანამ ყველაფერი არ გადნება. კარგად აურიეთ და გააგრილეთ. დაამატეთ სუნელები, ათქვეფილი კვერცხი, სოდა და ძმარი.
შემდეგ ხის კოვზით შეურიეთ ფქვილი. ცომს თავზე გადააფარეთ და დატოვეთ ოტახის ტემპერატურაზე მინიმუმ 4 საათი ან მთელი ღამე.
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ტაფას ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი. აიღეთ თითო კოვზი ცომი , ხელიტ დაამრგვალეთ და დაალაგეთ ტაფაზე. გამოაცხეთ 20-25 წუთი.
შეურიეთ ერთმანეთს შაქრის პუდრა და რძე. მიღებულ მინანქარში ამოავლეთ "პრიანიკები", დაალაგეთ ცხაურზე ან ქაღალდზე გასაშრობად. ეს სწრაფად გააკეთეთ, რომ მინანქარი არ გამოშრეს. თუ გამოშრა, ცოტა რძე კიდევ დაამატეთ და აურიეთ.
გამოდის დაახლოებით 100-110 პატარა ნამცხვარი.
ყავა გახსენით წყალში.
დაამატეთ კარაქი, შაქარი და თაფლი. გააცხელეთ, სანამ ყველაფერი არ გადნება. კარგად აურიეთ და გააგრილეთ. დაამატეთ სუნელები, ათქვეფილი კვერცხი, სოდა და ძმარი.
შემდეგ ხის კოვზით შეურიეთ ფქვილი. ცომს თავზე გადააფარეთ და დატოვეთ ოტახის ტემპერატურაზე მინიმუმ 4 საათი ან მთელი ღამე.
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ტაფას ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი. აიღეთ თითო კოვზი ცომი , ხელიტ დაამრგვალეთ და დაალაგეთ ტაფაზე. გამოაცხეთ 20-25 წუთი.
შეურიეთ ერთმანეთს შაქრის პუდრა და რძე. მიღებულ მინანქარში ამოავლეთ "პრიანიკები", დაალაგეთ ცხაურზე ან ქაღალდზე გასაშრობად. ეს სწრაფად გააკეთეთ, რომ მინანქარი არ გამოშრეს. თუ გამოშრა, ცოტა რძე კიდევ დაამატეთ და აურიეთ.
გამოდის დაახლოებით 100-110 პატარა ნამცხვარი.