მაცოცხლებელი ნარინჯისფერი სუპი პურის ფიალებში
00:51:35     06-01-2015
ასეთი მსუბუქი წვნიანი განსაკუთრებით სასიამოვნოა საკვებით გადაღლილი ორგანიზმისთვის
ინგრედიენტები:
გოგრის რბილობი
300 გ
ტკბილი წიწაკა, ნარინჯისფერი
1
ტკბილი წიწაკა, წითელი
1
სტაფილო
2-3
ხახვი
2-3 თავი
დაფქული ჯანჯაფილი
დანის წვერით
დაფქული მიხაკი
დანის წვერით
მანდარინის ცედრა
1 ს.კ
ზეითუნის ზეთი
2 ს.კ
მარილი და პილპილი
პურის ფიალები შეგიძლიათ წინასწარაც გამოაცხოთ ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომით. უკეთესია თუ რამდენიმე სახეობის ფქვილს შეურევთ ( ხორბლის, ჭვავის, შვრიის). აიღეთ ჩვეულებრივი მინის ან კერამიკის ფიალები, შემოახვიეთ ფოლგა, წაუსვით ცხიმი და გადააფარეთ ცომი, როგორც ფოტოზეა მოცემული. გამოაცხეთ 190 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი.
მოამზადეთ სუპი: გოგრა, სტაფილო, წიწაკა დაჭერით კუბებად და მოშუშეთ 1 ს.კ ზეითუნის ზეთში. დაასხით 2 ჭიქა წყალი და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე.
შემდეგ დაამატეთ მანდარინის ცედრა, სუნელები და ბლენდერის დახმარებით პიურედ აქციეთ.
ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად და მოშუშეთ 1 კოვზ ზეთთან ერთად. ჩაამატეთ სუპში და მოურიეთ. თუ დიდი ხახვის ნაჭრები არ გიზიდავთ, მაშინ ისიც დააბლენდერეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
ამოიღეთ ცხელი წვნიანი პურის თეფშებზე და მიირთვით.
პურის ფიალები შეგიძლიათ წინასწარაც გამოაცხოთ ჩვეულებრივი საფუვრიანი ცომით. უკეთესია თუ რამდენიმე სახეობის ფქვილს შეურევთ ( ხორბლის, ჭვავის, შვრიის). აიღეთ ჩვეულებრივი მინის ან კერამიკის ფიალები, შემოახვიეთ ფოლგა, წაუსვით ცხიმი და გადააფარეთ ცომი, როგორც ფოტოზეა მოცემული. გამოაცხეთ 190 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი.
მოამზადეთ სუპი: გოგრა, სტაფილო, წიწაკა დაჭერით კუბებად და მოშუშეთ 1 ს.კ ზეითუნის ზეთში. დაასხით 2 ჭიქა წყალი და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე.
შემდეგ დაამატეთ მანდარინის ცედრა, სუნელები და ბლენდერის დახმარებით პიურედ აქციეთ.
ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად და მოშუშეთ 1 კოვზ ზეთთან ერთად. ჩაამატეთ სუპში და მოურიეთ. თუ დიდი ხახვის ნაჭრები არ გიზიდავთ, მაშინ ისიც დააბლენდერეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
ამოიღეთ ცხელი წვნიანი პურის თეფშებზე და მიირთვით.