კაკაოს ორცხობილები
08:16:56     17-11-2014
რეცეპტის ინგრედიენტები:
1 ჭიქა დაუმტკბარი კაკაოს ფხვნილი
2 ჭიქა შაქარი
1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი
4 ცალი კვერცხი
2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
2 ჭიქა ფქვილი
2 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჭიქა დაფქული შაქარი
~ მომზადების წესი ~
1. საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კაკაო, შაქარი და ზეთი. სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხები და შემდეგ შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტიც. ერთმანეთს ჯერ ცალკე შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, მარილი და შემდეგ ჩაუმატეთ კაკაოს მასას. შეფუთეთ ცომი და დადგით მინიმუმ 4 საათით.
2. გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი პერგამენტის ქაღალდით. გააკეთეთ ცომისგან 2.5 სმ. დიამეტრის ბურთები. აგორგოლავეთ თითოეული დაფქულ შაქარში და დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე.
3. აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ 1-2 წუთით დატოვეთ ლანგარზე და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე ბოლომდე გასაცივებლად.
გემრიელად მიირთვით!
1 ჭიქა დაუმტკბარი კაკაოს ფხვნილი
2 ჭიქა შაქარი
1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი
4 ცალი კვერცხი
2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
2 ჭიქა ფქვილი
2 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჭიქა დაფქული შაქარი
~ მომზადების წესი ~
1. საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კაკაო, შაქარი და ზეთი. სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხები და შემდეგ შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტიც. ერთმანეთს ჯერ ცალკე შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, მარილი და შემდეგ ჩაუმატეთ კაკაოს მასას. შეფუთეთ ცომი და დადგით მინიმუმ 4 საათით.
2. გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი პერგამენტის ქაღალდით. გააკეთეთ ცომისგან 2.5 სმ. დიამეტრის ბურთები. აგორგოლავეთ თითოეული დაფქულ შაქარში და დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე.
3. აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ 1-2 წუთით დატოვეთ ლანგარზე და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე ბოლომდე გასაცივებლად.
გემრიელად მიირთვით!