სენდვიჩი ჰოლანდიური ყველით და ბოსტნეულით
02:24:01     31-10-2014
მასალა:
2 პორცია;
1 საშუალო ზომის ბაგეტი;
100გრ ჰოლანდიური ყველი(მაგ: ედამერა ან ჰაუდი);
100გრ გამომცხვარი წიტელი წიწაკა;
1 საშუალო პომიდორი;
1ჩ/კ კაპარი (კაპერსი) ;
პილპილი;
მომზადება:
1. ბაგეტი გავჭრათ შუაზე, შემგეთ თვითოული გავჭრათ სიგრძეზე.
პური დავდოთ პერგამენტზე გაჭრილი მხრიდან ზევით და გრილზე 220 გრადუსზე ცოტა შებრაწეთ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში.
2. ყველი და წითელი წიწაკა დაჭერით ფართო თხელ ნაჭრებად. პომიდორი ტხელ რგოლებად.
3. პურის ნახევარზე მოაწყვეთ ბოსტნეული, ყველი და კაპერსი. შედგით ღუმელში ისევ 3-4 წუთით ყველის რომ დადნეს.
შემდეგ მოაყარეთ პილპილი დაახურეთ მეორე ნახევარი პურისა და გაახვიეთ პერგამენტში ისე რომ მოხერხებულად მიირთვათ.
2 პორცია;
1 საშუალო ზომის ბაგეტი;
100გრ ჰოლანდიური ყველი(მაგ: ედამერა ან ჰაუდი);
100გრ გამომცხვარი წიტელი წიწაკა;
1 საშუალო პომიდორი;
1ჩ/კ კაპარი (კაპერსი) ;
პილპილი;
მომზადება:
1. ბაგეტი გავჭრათ შუაზე, შემგეთ თვითოული გავჭრათ სიგრძეზე.
პური დავდოთ პერგამენტზე გაჭრილი მხრიდან ზევით და გრილზე 220 გრადუსზე ცოტა შებრაწეთ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში.
2. ყველი და წითელი წიწაკა დაჭერით ფართო თხელ ნაჭრებად. პომიდორი ტხელ რგოლებად.
3. პურის ნახევარზე მოაწყვეთ ბოსტნეული, ყველი და კაპერსი. შედგით ღუმელში ისევ 3-4 წუთით ყველის რომ დადნეს.
შემდეგ მოაყარეთ პილპილი დაახურეთ მეორე ნახევარი პურისა და გაახვიეთ პერგამენტში ისე რომ მოხერხებულად მიირთვათ.