სოუსი ცეცხლიჭამიებისთვის
04:34:30     21-10-2014
ცხარე სოუსი, რომელიც ძალიან უხდება ზღვის პროდუქტების, ღორისა და ქათმის ხორცისგან მომზადებულ კერძებს, განსაკუთრებით, თუ ამ კერძებს კარტოფილის ან სპაგეტის გარნირით მიირთმევთ. მარტივი მოსამზადებელია და კარგად ინახება რამდენიმე დღის განმავლობაში. კარგი იქნება თუ სოუსის მოსამზადებლად ხარისხიან ძმარსა და სოიოს სოუსს გამოიყენებთ. იაფფასიანი სოიოს სოუსები არ გამოგადგებათ.
ინგრედიენტები:
2 ს/კ მსხვილად დაფქვილი წითელი მწარე წიწაკა1 ჩ/კ წითელი წიწაკის ფხვნილი1 ჩ/კ შავი პილპილი1 ს/კ ღვინის ძმარი ან ბალზამიკო4 ს/კ ზეითუნის ან მზესუმზირის ზეთი2 ს/კ სოიოს სოუსი0,5 ჩ/კ დაფქვილი კოწახური.მომზადება:
მსხვილად დაფქვილ წითელ წიწაკას დაასხით ზეთი და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები: შავი და წითელი პილპილი, ძმარი, სოიოს სოუსი და კოწახური. ყველაფერი ეს კარგად ათქვიფეთ. თავისთავად სოიოს სოუსი საკმაოდ მლაშეა, ამიტომ მარილის დამატება აღარ დასჭირდება.
მიღებული ნარევი გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში, რათა ინგრედიენტები კარგად შეერიოს ერთმანეთს. სოუსი შეინახეთ მაცივარში.
მარტივი მოსამზადებელია და კარგად ინახება რამდენიმე დღის განმავლობაში. კარგი იქნება თუ სოუსის მოსამზადებლად ხარისხიან ძმარსა და სოიოს სოუსს გამოიყენებთ. იაფფასიანი სოიოს სოუსები არ გამოგადგებათ.
ინგრედიენტები:
2 ს/კ მსხვილად დაფქვილი წითელი მწარე წიწაკა1 ჩ/კ წითელი წიწაკის ფხვნილი1 ჩ/კ შავი პილპილი1 ს/კ ღვინის ძმარი ან ბალზამიკო4 ს/კ ზეითუნის ან მზესუმზირის ზეთი2 ს/კ სოიოს სოუსი0,5 ჩ/კ დაფქვილი კოწახური.მომზადება:
მსხვილად დაფქვილ წითელ წიწაკას დაასხით ზეთი და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები: შავი და წითელი პილპილი, ძმარი, სოიოს სოუსი და კოწახური. ყველაფერი ეს კარგად ათქვიფეთ. თავისთავად სოიოს სოუსი საკმაოდ მლაშეა, ამიტომ მარილის დამატება აღარ დასჭირდება.
მიღებული ნარევი გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში, რათა ინგრედიენტები კარგად შეერიოს ერთმანეთს. სოუსი შეინახეთ მაცივარში.