სალათა შუბა
09:38:07     18-09-2014
რეცეპტის ინგრედიენტები:
3 ცალი კარტოფილი
2 დიდი სტაფილო
2 თავი ჭარხალი
1 პატარა თავი ყვითელი ხახვი
340 გრამი ქაშაყის ფილე ზეთში
6 სუფრის კოვზი(90მლ) მაიონეზი
მარილი და დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
~ მომზადების წესი ~
1. დადგით დიდი ზომის ქვაბი ცეცხლზე და აადუღეთ წყალი. ხარშეთ მდუღარე წყალში კარტოფილი – 15-20 წუთით, სტაფილო – 25-30 წუთით და ჭარხალი – 40 წუთით. აცალეთ ბოსნეულს ოდნავ შეგრილება და შემდეგ გაფცქვენით. სათითაოდ გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
2. თხლად დაჭერით და ლანგარის ზედაპირზე გადაანაწილეთ ხახვი თევზის ფილესთან ერთად. შემდეგ ფენებად თანმიმდევრობით გადაანაწილეთ კარტოფილის ნახევარი, სტაფილოს ნახევარი და ჭარხლის ნახევარი. მოასხით მაიონეზის მასის ნახევარი, გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ხელახლა გაიმეორეთ იგივე პროცედურები. გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი და მინიმუმ 1 საათით შედგით მაცივარში გასაცივებლად.
3 ცალი კარტოფილი
2 დიდი სტაფილო
2 თავი ჭარხალი
1 პატარა თავი ყვითელი ხახვი
340 გრამი ქაშაყის ფილე ზეთში
6 სუფრის კოვზი(90მლ) მაიონეზი
მარილი და დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
~ მომზადების წესი ~
1. დადგით დიდი ზომის ქვაბი ცეცხლზე და აადუღეთ წყალი. ხარშეთ მდუღარე წყალში კარტოფილი – 15-20 წუთით, სტაფილო – 25-30 წუთით და ჭარხალი – 40 წუთით. აცალეთ ბოსნეულს ოდნავ შეგრილება და შემდეგ გაფცქვენით. სათითაოდ გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
2. თხლად დაჭერით და ლანგარის ზედაპირზე გადაანაწილეთ ხახვი თევზის ფილესთან ერთად. შემდეგ ფენებად თანმიმდევრობით გადაანაწილეთ კარტოფილის ნახევარი, სტაფილოს ნახევარი და ჭარხლის ნახევარი. მოასხით მაიონეზის მასის ნახევარი, გემოვნებისამებრ მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ხელახლა გაიმეორეთ იგივე პროცედურები. გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი და მინიმუმ 1 საათით შედგით მაცივარში გასაცივებლად.