პიცა “მშვენიერი ელენე”

  10:33:20     04-09-2014

მასალა 12 ულუფისთვის:

        450 გრ. საფუარიანი ფენოვანი ცომი
        1 თავი ხახვი
        1 ცალი ტკბილი წიწაკა
        300 გრ. მოხარშული ქათმის მკერდი
        6 ცალი ლორიანი მდნარი ყველი (სამკუთხედი)
        50 გრ. მაგარი ყველი
        8 ცალი უკურკო ზეთისხილი
        2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
        20 გრ. ოხრახუში

~ მომზადების წესი ~

1) გააცხელეთ ღუმელი 170 გრადუსზე. ალყა-ალყა დაჭერით ხახვი. ზოლებად დაჭერით წიწაკა. ხორცი დაკეპეთ. ყველის სამკუთხედები დაჭერით სამად, მაგარი ყველი კი გახეხეთ. ზეთისხილი მრგვლად დაჭერით.

2) გაბრტყელებული ცომი დააფინეთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე, წაუსვით ზეითუნის ზეთი, ფენა-ფენა მოაყარეთ ხორცი და ხახვი, შემდეგ მდნარი ყველი, წიწაკა, ზეთის ხილი და გახეხილი ყველი. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 30-40 წუთით.

გამოღებისთანავე მოაყარეთ დაკეპილი ოხრახუში.