კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა
09:28:53     30-06-2014
ინგრედიენტები:
გამბა (დიდი ზომის კრევეტი)
1 კგ
კონიაკი
1/2 ჭ
არაჟანი
150 მლ
წვრილი ხახვი შალოტი
1-2 თავი
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს. კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს. კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.