წითელი ლობიო ნიგვზით
07:55:25     16-06-2014
ინგრედიენტები:
ლობიო, მოხარშული
3 ჭიქა
ხახვი
1
დაფქული ნიგოზი
1 ჭიქა
ნივრის კბილი
2
ქინძი
1 კონა
დაფქული ქინძის მარცვლები
1/2 ჩ.კ
ყვითელი ყვავილი, დაფქული
1/2 ჩ.კ
უცხო სუნელი
1/2 ჩ.კ
ძმარი
1 ს.კ
მარილი და წიწაკა
მზა, მოხარშული ლობიო გადავწუროთ.ნიორი და ქინძი წვრილად დავჭრათ.
მოვამზადოთ სოუსი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ დაფქული ქინძი, უცხო სუნელი, ყვიტელი ყვავილი, მარილი და პილპილი.
ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად და მოვასხათ ძმარი, 5 წუთის შემდეგ მსუბუქად გავწუროთ და დავამატოთ ნიგოზს. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ სქელი სოუსი მივიღოთ, დავამატოთ ნიორი და ქინძიც. შევურიოთ ლობიო და 1 საათი მაინც გავაჩეროთ, რომ გემო კარგად გაუჯდეს.
მზა, მოხარშული ლობიო გადავწუროთ.ნიორი და ქინძი წვრილად დავჭრათ.
მოვამზადოთ სოუსი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ დაფქული ქინძი, უცხო სუნელი, ყვიტელი ყვავილი, მარილი და პილპილი.
ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად და მოვასხათ ძმარი, 5 წუთის შემდეგ მსუბუქად გავწუროთ და დავამატოთ ნიგოზს. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ სქელი სოუსი მივიღოთ, დავამატოთ ნიორი და ქინძიც. შევურიოთ ლობიო და 1 საათი მაინც გავაჩეროთ, რომ გემო კარგად გაუჯდეს.