წითელი ლობიო ნიგვზით

  07:55:25     16-06-2014

ინგრედიენტები: ლობიო, მოხარშული 3 ჭიქა ხახვი 1 დაფქული ნიგოზი 1 ჭიქა ნივრის კბილი 2 ქინძი 1 კონა დაფქული ქინძის მარცვლები 1/2 ჩ.კ ყვითელი ყვავილი, დაფქული 1/2 ჩ.კ უცხო სუნელი 1/2 ჩ.კ ძმარი 1 ს.კ მარილი და წიწაკა
მზა, მოხარშული ლობიო გადავწუროთ.ნიორი და ქინძი წვრილად დავჭრათ.
მოვამზადოთ სოუსი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ დაფქული ქინძი, უცხო სუნელი, ყვიტელი ყვავილი, მარილი და პილპილი.
ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად და მოვასხათ ძმარი, 5 წუთის შემდეგ მსუბუქად გავწუროთ და დავამატოთ ნიგოზს. დავასხათ მდუღარე წყალი, იმდენი, რომ სქელი სოუსი მივიღოთ, დავამატოთ ნიორი და ქინძიც. შევურიოთ ლობიო და 1 საათი მაინც გავაჩეროთ, რომ გემო კარგად გაუჯდეს.