უგემრიელესი შქმერული
11:54:37     06-06-2014
ინგრედიენტები:
1 ცალი წიწილა
100გრ. რძე
50გრ. გატარებული ნიორი
20გრ. ზეთი
20გრ. მარილი
50გრ. ცხიმი
80გრ. წყალი
მომზადების წესი:
გასუფთავებული წიწილა მოვათავსოთ თუნუქის ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან, მოვასხათ და წაუსვათ მცენარეული ზეთი ასევე ორივე მხრიდან, შევდოთ ღუმელში და შევწვათ, შემწვარი წიწილა დავჭრათ ნაჭრებად და დავალაგოთ კეცზე.
ცალკე ავიღოთ ტაფა და დავასხათ წყალი, დავამატოთ რძე, დავუმატოთ გატარებული ნიორი და თუნუქის ტაფაზე დარჩენილი ცხიმი დაახლოებით 50გრ. მიღებული ცხელი მასა წამოდუღებისთანავე დავასხათ კეცზე მოთავსებულ წიწილას. შეგიძლიათ სურვილისამებრ დაამატოთ მწვანილი.
წყარო: life.mediamall.ge
1 ცალი წიწილა
100გრ. რძე
50გრ. გატარებული ნიორი
20გრ. ზეთი
20გრ. მარილი
50გრ. ცხიმი
80გრ. წყალი
მომზადების წესი:
გასუფთავებული წიწილა მოვათავსოთ თუნუქის ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან, მოვასხათ და წაუსვათ მცენარეული ზეთი ასევე ორივე მხრიდან, შევდოთ ღუმელში და შევწვათ, შემწვარი წიწილა დავჭრათ ნაჭრებად და დავალაგოთ კეცზე.
ცალკე ავიღოთ ტაფა და დავასხათ წყალი, დავამატოთ რძე, დავუმატოთ გატარებული ნიორი და თუნუქის ტაფაზე დარჩენილი ცხიმი დაახლოებით 50გრ. მიღებული ცხელი მასა წამოდუღებისთანავე დავასხათ კეცზე მოთავსებულ წიწილას. შეგიძლიათ სურვილისამებრ დაამატოთ მწვანილი.
წყარო: life.mediamall.ge