ალუბლის პარფე მაწვნით
01:12:16     15-05-2014
ინგრედიენტები:
შაქარი
1 ს.კ
ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი
150 გ
წყალი
2 ს.კ
მაწონი
150 გ
ვანილიანი შაქარი
1 პაკეტი
ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია")
2 ცალი
მაწვნის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ იოგურტი, კრემისებური ხაჭო ან ხაჭოსა და არაჟნის ნარევი.
ალუბალს კურკა გამოვაცალოთ და შაქართან და წყალთან ერთად 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ. გავაგრილოთ.
მაწონს დავამატოთ ვანილიანი შაქარი, ავურიოთ და ჭიქებში გავანაწილოთ ალუბალთან ერთად, მონაცვლეობით. ზემოდან მოვაყაროთ ფხვიერი ნამცხვრის ნატეხები.
ალუბლის გარდა შეიძლება მომზადდეს სხვა ნებისმიერი ხილით: მარწყვით, ჟოლოთი, ატმით, გარგრით და ა.შ.
მაწვნის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ იოგურტი, კრემისებური ხაჭო ან ხაჭოსა და არაჟნის ნარევი.
ალუბალს კურკა გამოვაცალოთ და შაქართან და წყალთან ერთად 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ. გავაგრილოთ.
მაწონს დავამატოთ ვანილიანი შაქარი, ავურიოთ და ჭიქებში გავანაწილოთ ალუბალთან ერთად, მონაცვლეობით. ზემოდან მოვაყაროთ ფხვიერი ნამცხვრის ნატეხები.
ალუბლის გარდა შეიძლება მომზადდეს სხვა ნებისმიერი ხილით: მარწყვით, ჟოლოთი, ატმით, გარგრით და ა.შ.