ღუმელში გამომცხვარი მადისაღმძვრელი კარტოფილი

  01:05:34     17-04-2014

ინგრედიენტები: ხახვი 1 თავი თეთრი ღვინო 125 მლ ბეკონი 100 გ კარტოფილი 6 ცალი ნაღები 10-20% 100 მლ სულგუნი ან სხვა რბილი ყველი 250 გ მარილი და პილპილი სასურველი სუნელი
ღუმელი 180 გრადუსზე გაახურეთ. ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე შეწვით ბეკონი და ხახვი, დაასხით ღვინო . წამოდუღების შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი. 10-15 წუთის შემდეგ, სანამ კარტოფილი ძალიან დარბილდება, დაამატეთ სუნელები გემოვნებით. ჩაამატეთ ნაღები და კიდევ 1 წუთი გააჩერეთ.

კარტოფილის ნაწილი გადაიტანეთ ღუმელის ფორმაში, მოაყარეთ ყველი, დაამატეთ მეორე ნაწილი და კვლავ ყველი. აცხეთ სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით 30-40 წუთი. მიირთვით ცხელი.