კარტოფილის სალათი ბეკონით
06:35:25     11-04-2014
მასალა:
კარტოფილი 500გრ;
წითელი ხახვი 1თავი;
კიტრის მწნილი 2 ცალი;
ფრანგული მდოგვი (მარცვლებით) 1 ს/კ;
შავი დაფქული წიწაკა 3 მწიკვი;
ბეკონი 100გრ;
ნიორი 1 კბილი
რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 3 ს/კ;
ოხრახუში 1 კონა;
მარილი 4 მწიკვი;
მომზადება:
გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და კანიანად მოვხარშოთ კარტოფილი ( 30წთ).
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და მოვშუშოთ ნახევარმთვარისებურად დაჭრილი ხახვი და დაკეპილი ნიორი (5-7 წთ), შემდეგ გადავიტანოთ სასალათე ჭურჭელში.
დაჭრათ ბეკონი მოზრდილ, მაგრამ თხელ ნაჭრებად და სადაც ხახვი იხრაკებოდა, იმავე ტაფაში, იმავე ცხიმში მოვბრაწოთ ორივე მხრიდან, შემდეგ გადმოვალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცებზე და ცხიმი შევაშროთ.
დავკეპოთ მწვანილი და დავჭრათ კიტრის მარინადი.
გავაგრილოთ მოხარშული კარტოფილი, დავამატოთ ხახვსა და ნიორს მწვანილთან და კიტრთან ერთად, მოვურიოთ, შევანელოთ მარილით, წიწაკით და მდოგვითა და მზესუმზირის ზეთით.
კარტოფილი 500გრ;
წითელი ხახვი 1თავი;
კიტრის მწნილი 2 ცალი;
ფრანგული მდოგვი (მარცვლებით) 1 ს/კ;
შავი დაფქული წიწაკა 3 მწიკვი;
ბეკონი 100გრ;
ნიორი 1 კბილი
რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 3 ს/კ;
ოხრახუში 1 კონა;
მარილი 4 მწიკვი;
მომზადება:
გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და კანიანად მოვხარშოთ კარტოფილი ( 30წთ).
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და მოვშუშოთ ნახევარმთვარისებურად დაჭრილი ხახვი და დაკეპილი ნიორი (5-7 წთ), შემდეგ გადავიტანოთ სასალათე ჭურჭელში.
დაჭრათ ბეკონი მოზრდილ, მაგრამ თხელ ნაჭრებად და სადაც ხახვი იხრაკებოდა, იმავე ტაფაში, იმავე ცხიმში მოვბრაწოთ ორივე მხრიდან, შემდეგ გადმოვალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცებზე და ცხიმი შევაშროთ.
დავკეპოთ მწვანილი და დავჭრათ კიტრის მარინადი.
გავაგრილოთ მოხარშული კარტოფილი, დავამატოთ ხახვსა და ნიორს მწვანილთან და კიტრთან ერთად, მოვურიოთ, შევანელოთ მარილით, წიწაკით და მდოგვითა და მზესუმზირის ზეთით.