წითელი ხახვისა და პამიდვრის სალსა

  01:11:18     26-03-2014

ინგრედიენტები: წითელი ხახვი 2 პატარა თავი 3 ლაიმის ან 2 ლიმონის წვენი პამიდორი 3 ზეითუნის ზეთი 1 ს.კ მარილი 1 ს.კ ქინძი 1/2 ს.კ
ხახვი შუაზე გავჭრათ, შემდეგ კი ძალიან თხლად დავჭრათ. მოვაყაროთ  მარილი და დავტოვოთ 10 წუთი.
შემდეგ თბილი წყალი დავასხათ, კიდევ 10 წუთის შემდეგ კი გადავწუროთ და გავრეცხოთ.
ხახვს დავასხათ ლიმონის/ლაიმის წვენი და ზეთი. შევდგათ 30 წუთი მაცივარში.

ამასობაში პამიდორიც დავჭრათ, ხახვის მსგავსად, ჯერ შუაზე, შემდეგ კი ძალიან თხელ ნაჭრებად. დავამატოთ ხახვიან ჯამში. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი , ამოვურიოთ, დავამატოთ მარილი, თუ საჭიროდ მივვიჩნევთ და გემრიელად მივირთვათ.

ასეთი სალსა ნებისმიერ კერძს შეგვიძლია დავურთოთ გარნირად, განსაკუთრებით უხდება ხორცის კერძებს.