ორიგინალური ტორტი "დამსხვრეული შუშა"
02:04:01     21-03-2014
ინგრედიენტები:
არაჟანი
500 გ
კონსერვირებული ატამი
200 გ
შაქარი
100 გ
ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია")
100 გ
ჟელე, სხვადასხვა ფერის
2 პაკეტი
ჟელატინი
1 პაკეტი
მოამზადეთ ორნაირი ჟელე ეტიკეტზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შედეთ მაცივარში სანამ მთლიანად არ გამაგრდება.
ჟელატინს დაასხით 100 მლ წყალი , აფუების შემდეგ გავადნოთ დაბალ ცეცხლზე, არაჯანი და შაქარი ავთქვიფოთ და შევურიოთ ჟელატინი.
ატამი დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, დავტეხოთ "პეჩენია". მზა ჟელეები ამოვიღოთ ფორმიდან (ფორმის ძირი 2 წამით ცხელ წყალში ჩადეთ), დავჭრათ კუბებად.
მოვამზადოთ დიდი სასალათე, რომელშიც ტორტს მოვამზადებთ.
არაჟანი ჩავასხათ სასალათეში, ჩავამატოთ დაჭრილი ინგრედიენტები, ფრთხილად ამოვურიოთ. ზემოდან თანაბრად დავალაგოთ მთლიანი ფხვიერი ნამცხვრები - ეს ტორტის ძირი იქნება.
შევდგათ მაცივარში რამდენიმე საათი.
გადმობრუნების დროს, ზემოდან დააფარეთ დიდი თეფში, სასალათის ძირი ჩადეთ ცხელ წყალში 20 წამით და გადმოაბრუნეთ.
მოამზადეთ ორნაირი ჟელე ეტიკეტზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შედეთ მაცივარში სანამ მთლიანად არ გამაგრდება.
ჟელატინს დაასხით 100 მლ წყალი , აფუების შემდეგ გავადნოთ დაბალ ცეცხლზე, არაჯანი და შაქარი ავთქვიფოთ და შევურიოთ ჟელატინი.
ატამი დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, დავტეხოთ "პეჩენია". მზა ჟელეები ამოვიღოთ ფორმიდან (ფორმის ძირი 2 წამით ცხელ წყალში ჩადეთ), დავჭრათ კუბებად.
მოვამზადოთ დიდი სასალათე, რომელშიც ტორტს მოვამზადებთ.
არაჟანი ჩავასხათ სასალათეში, ჩავამატოთ დაჭრილი ინგრედიენტები, ფრთხილად ამოვურიოთ. ზემოდან თანაბრად დავალაგოთ მთლიანი ფხვიერი ნამცხვრები - ეს ტორტის ძირი იქნება.
შევდგათ მაცივარში რამდენიმე საათი.
გადმობრუნების დროს, ზემოდან დააფარეთ დიდი თეფში, სასალათის ძირი ჩადეთ ცხელ წყალში 20 წამით და გადმოაბრუნეთ.