ქათამი ხრაშუნა კანით და არომატული სოუსით

  00:50:37     12-03-2014

ინგრედიენტები: ქათმის ფილე 4 ნაჭერი ბულიონი 1 ჭიქა ხახვი 1 კარაქი 1 ს.კ როზმარინი 1 ტოტი ქონდარი 2 ტოტი მარილი და პილპილი ნივრის კბილი 1 ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ
გავახუროთ ღუმელი 180  გრადუსზე. ქათმის ფილეს წავუსვათ მარილი და პილპილი.
ტაფაზე, რომელსაც მერე ღუმელშიც შევდებთ,  გავაცხელოთ ზეითუნის ზეთი და დავალაგოთ ფილე კანით ქვემოთ. ვწვათ 5-7 წუთი. შემდეგ გადავაბრუნოთ და კიდევ 4 წუთი შევწვათ. შემდეგ ტაფიანადვე გადავიტანოთ ღუმელში 15-20 წუთი.
ქათამი თეფშზე გადავიტანოთ, იმავე ტაფაში კი დაჭრილი ხახვი და ნიორი მოვშუშოთ. შემდეგ ბულიონი დავასხათ, როზმარინი და ქონდარიც დავამატოთ. ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე  7-8 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
მცენარეები ამოვიღოთ და კარაქი ჩავამატოთ. რომ ჩადნება მარილი და პილპილიც ჩავყაროთ, ამოვურიოთ.
ქათმის ხორცი ამ სოუსში ჩავალაგოთ და ისე მივიტანოთ სუფრასთან