როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ჭვიშტარი
05:04:00     18-02-2014
ინგრედიენტები:
სიმინდის ფქვილი
300 გ
ყველი
200 გ
მაწონი
1-2 ს.კ
თბილი წყალი ან რძე
საშუალოდ დაფქულ სიმინდის ფქვილს დავამატოთ მაწონი და ავურიოთ. შემდეგ ვამატოთ ცოტ-ცოტა თბილი წყალი ან რძე და მოვზილოთ ჩვეულებრივი მჭადის ცომი. შევურიოთ დაფშვნილი/დაჭრილი ოდნავ მარილიანი ყველი და კვლავ ავურიოთ.
გავაკეთოთ პატარა ოვალური მჭადები და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან. მივირთვათ ცხელ-ცხელი.
შეიძლება შეგხვდეთ რეცეპტის სხვადასხვა ვერსიები: ზოგჯერ ამატებენ ცოტა მანანის ბურღულს, ზოგჯერ მწიკვ სოდას ან დაფშვილი ყველის ნაცვლად გულში ყველის მთლიან ნაჭერს აყოლებენ.
საშუალოდ დაფქულ სიმინდის ფქვილს დავამატოთ მაწონი და ავურიოთ. შემდეგ ვამატოთ ცოტ-ცოტა თბილი წყალი ან რძე და მოვზილოთ ჩვეულებრივი მჭადის ცომი. შევურიოთ დაფშვნილი/დაჭრილი ოდნავ მარილიანი ყველი და კვლავ ავურიოთ.
გავაკეთოთ პატარა ოვალური მჭადები და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან. მივირთვათ ცხელ-ცხელი.
შეიძლება შეგხვდეთ რეცეპტის სხვადასხვა ვერსიები: ზოგჯერ ამატებენ ცოტა მანანის ბურღულს, ზოგჯერ მწიკვ სოდას ან დაფშვილი ყველის ნაცვლად გულში ყველის მთლიან ნაჭერს აყოლებენ.