როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ჭვიშტარი

  05:04:00     18-02-2014

ინგრედიენტები: სიმინდის ფქვილი 300 გ ყველი 200 გ მაწონი 1-2 ს.კ თბილი წყალი ან რძე
საშუალოდ დაფქულ სიმინდის ფქვილს დავამატოთ მაწონი და ავურიოთ. შემდეგ ვამატოთ ცოტ-ცოტა თბილი წყალი ან რძე და მოვზილოთ ჩვეულებრივი მჭადის ცომი. შევურიოთ დაფშვნილი/დაჭრილი ოდნავ მარილიანი ყველი და კვლავ ავურიოთ.

გავაკეთოთ პატარა ოვალური მჭადები და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე ორივე მხრიდან. მივირთვათ ცხელ-ცხელი.

შეიძლება შეგხვდეთ რეცეპტის სხვადასხვა ვერსიები: ზოგჯერ ამატებენ ცოტა მანანის ბურღულს, ზოგჯერ მწიკვ სოდას ან დაფშვილი ყველის ნაცვლად გულში ყველის მთლიან ნაჭერს აყოლებენ.