მწვანე ხახვის საწებელი არაჟნით
22:40:47     23-01-2014
მასალა:
მწვანე ხახვი- 200გრ;
ერბო - 50გრ;
ტომატი -1 ჩ/ჭ;
პურის ფქვილი -1 ჩ/კ;
არაჟანი -1 ჩ/ჭ;
მარილი გემოვნების მიხედვით;
მომზადება:
კარგად დარჩეული მწვანე ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ ერბოში, ისე რომ არ შეწითლდეს.
დავასხათ ნახევარი ჩაის ჭიქა წყალი, 1 ჩაის ჭიქა ტომატი, ავურიოთ 1 ჩაის კოვზი ფქვილი და წამოვადუღოთ.
შემდეგ გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა არაჟანი, თან წრაფდად ვურიოთ.
ტომატის ნაცვლად შეიძლება 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო.
ტომატიანი საწებელი ძალიან კარგია შემწვარ კერძებთან, ხოლო ღვინით გაკეთებული მოხარშულ კერძებთანაც იხმარება.
მწვანე ხახვი- 200გრ;
ერბო - 50გრ;
ტომატი -1 ჩ/ჭ;
პურის ფქვილი -1 ჩ/კ;
არაჟანი -1 ჩ/ჭ;
მარილი გემოვნების მიხედვით;
მომზადება:
კარგად დარჩეული მწვანე ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ ერბოში, ისე რომ არ შეწითლდეს.
დავასხათ ნახევარი ჩაის ჭიქა წყალი, 1 ჩაის ჭიქა ტომატი, ავურიოთ 1 ჩაის კოვზი ფქვილი და წამოვადუღოთ.
შემდეგ გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა არაჟანი, თან წრაფდად ვურიოთ.
ტომატის ნაცვლად შეიძლება 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო.
ტომატიანი საწებელი ძალიან კარგია შემწვარ კერძებთან, ხოლო ღვინით გაკეთებული მოხარშულ კერძებთანაც იხმარება.