მწვანე ხახვის საწებელი არაჟნით

  22:40:47     23-01-2014

მასალა:

მწვანე ხახვი- 200გრ;
ერბო - 50გრ;
ტომატი -1 ჩ/ჭ;
პურის ფქვილი -1 ჩ/კ;
არაჟანი -1 ჩ/ჭ;
მარილი გემოვნების მიხედვით;

მომზადება:

კარგად დარჩეული მწვანე ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ ერბოში, ისე რომ არ შეწითლდეს.
დავასხათ ნახევარი ჩაის ჭიქა წყალი, 1 ჩაის ჭიქა ტომატი, ავურიოთ 1 ჩაის კოვზი ფქვილი და წამოვადუღოთ.

შემდეგ გადმოვიღოთ ცეცხლიდან და ჩავასხათ 1 ჩაის ჭიქა არაჟანი, თან წრაფდად ვურიოთ.
ტომატის ნაცვლად შეიძლება 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო.

ტომატიანი საწებელი ძალიან კარგია შემწვარ კერძებთან, ხოლო ღვინით გაკეთებული მოხარშულ კერძებთანაც იხმარება.