ღორის ხორცი წითელი კომბოსტოთი
15:00:49     22-01-2014
პორცია- 4;
მასალა:
1/2 თავი წითელი კომბოსტო;
200 მლ ვაშლის წვენი;
70 მლ მშრალი თეთრი ღვინო;
1 შეკვრა ძირა;
2 ცალი შეფუთული ილი;
1-2 ანისულის ვარსკვლავი;
400 გრ ღორის ხორცი;
7ს/კ ზეთი;
1ს/კ კარაქი;
3-4 ღერო ტარხუნა;
მარილი, წიწაკა;
მომზადება:
წითელი წიწაკა დავკუწოთ თხლად და ჩავყაროთ ღრმა ჯამში. დაასხით ვაშლის წვენი, ღვინო, დაუმატეთ სანელები: შაქარი, ცოტაოდენი მარილი და წიწაკა. შემოდგითცეცხლზე რომელიც საშუალოზე ოდნავ დაბლად იქნება აწეული და შუშეთ 20-30 წთ . ხანდახან მოურიეთ, სანამ კომბოსტო ოდნავ არ შერბილდება, მაგრამ მთლად არ უნდა დაკარგოს ფორმა. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადაიტანეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში.
ღორის ხორცი დაჭერით ტოლ 1,5-2 სმ ნაჭრებად. მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და შებრაწეთ მაღალ ცეცხლე 2-3 წთ. ორივე მხრიდან. შემდეგ გადაიტანეთ კომბოსტოიან ფორმაში, დაუმატეთ კარაქი და შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ აირღუმელში 10-15 წუთით.
შემდეგ გამოიღეთ და სანამ სუფრაზე მიიტანთ აცადეთ ხორცს 5-7 წუთი , შემდეგ დიდ ლანგარზე გადაიტანეთ ხორცი კომბოსტოსთან ერთად და მორთეთ ტარხუნის ღეროებით.
მასალა:
1/2 თავი წითელი კომბოსტო;
200 მლ ვაშლის წვენი;
70 მლ მშრალი თეთრი ღვინო;
1 შეკვრა ძირა;
2 ცალი შეფუთული ილი;
1-2 ანისულის ვარსკვლავი;
400 გრ ღორის ხორცი;
7ს/კ ზეთი;
1ს/კ კარაქი;
3-4 ღერო ტარხუნა;
მარილი, წიწაკა;
მომზადება:
წითელი წიწაკა დავკუწოთ თხლად და ჩავყაროთ ღრმა ჯამში. დაასხით ვაშლის წვენი, ღვინო, დაუმატეთ სანელები: შაქარი, ცოტაოდენი მარილი და წიწაკა. შემოდგითცეცხლზე რომელიც საშუალოზე ოდნავ დაბლად იქნება აწეული და შუშეთ 20-30 წთ . ხანდახან მოურიეთ, სანამ კომბოსტო ოდნავ არ შერბილდება, მაგრამ მთლად არ უნდა დაკარგოს ფორმა. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადაიტანეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში.
ღორის ხორცი დაჭერით ტოლ 1,5-2 სმ ნაჭრებად. მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და შებრაწეთ მაღალ ცეცხლე 2-3 წთ. ორივე მხრიდან. შემდეგ გადაიტანეთ კომბოსტოიან ფორმაში, დაუმატეთ კარაქი და შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ აირღუმელში 10-15 წუთით.
შემდეგ გამოიღეთ და სანამ სუფრაზე მიიტანთ აცადეთ ხორცს 5-7 წუთი , შემდეგ დიდ ლანგარზე გადაიტანეთ ხორცი კომბოსტოსთან ერთად და მორთეთ ტარხუნის ღეროებით.