ოსტრი
03:30:33     15-01-2014
მასალა:
საქონლის ხორცი 700 გრ;
ხახვი 2 - 3 თავი;
პომიდორი 3 - 4 თავი;
ტომატი 1/5 ს/კ;
ნიორი 2 კბილი;
ქინძი 1/5 კონა;
ქინძი ხმელი 1 ჩ/კ;
ოხრახუში 1/5 კონა;
ნაღების კარაქი;
მარილი;
წიწაკა;
მომზადება:
მზარეულები ხორცს მომცრო კუბებად ჭრიან, ათავსებენ ქვაბში, ურევენ ცოტაოდენ ნაღების კარაქს, დგამენ დაბალ ცეცხლზე, ხოლო მცირე ხნის შემდეგ, როდესაც ხორცი ფერს შეიცვლის, ამატებენ ხახვს და ერთად შუშავენ. როცა წვენი ჩაშრება, ასხამენ ადუღებულ წყალს ისე, რომ ნაჭრებს შემოადგეს და დაბალ ცეცხლზე ხარშავენ საბოლოო მომზადებამდე.
ჩარბილებული ხორცის ნახარში გადააქვთ ცალკე ჭურჭელში; ნაჭრებს წვრილად დაკეპილ პომიდვრებს, ტომატს ასხამენ და შუშავენ 10-15 წუთის განმავლობაში.
კერძის სოუსის სისქეს არეგულირებენ ნახარშით; მზდების ბოლოს ამატებენ სანელებლებს, დაჭყლეტილ ნიორს და დაკეპილ მწვანილებს.
საქონლის ხორცი 700 გრ;
ხახვი 2 - 3 თავი;
პომიდორი 3 - 4 თავი;
ტომატი 1/5 ს/კ;
ნიორი 2 კბილი;
ქინძი 1/5 კონა;
ქინძი ხმელი 1 ჩ/კ;
ოხრახუში 1/5 კონა;
ნაღების კარაქი;
მარილი;
წიწაკა;
მომზადება:
მზარეულები ხორცს მომცრო კუბებად ჭრიან, ათავსებენ ქვაბში, ურევენ ცოტაოდენ ნაღების კარაქს, დგამენ დაბალ ცეცხლზე, ხოლო მცირე ხნის შემდეგ, როდესაც ხორცი ფერს შეიცვლის, ამატებენ ხახვს და ერთად შუშავენ. როცა წვენი ჩაშრება, ასხამენ ადუღებულ წყალს ისე, რომ ნაჭრებს შემოადგეს და დაბალ ცეცხლზე ხარშავენ საბოლოო მომზადებამდე.
ჩარბილებული ხორცის ნახარში გადააქვთ ცალკე ჭურჭელში; ნაჭრებს წვრილად დაკეპილ პომიდვრებს, ტომატს ასხამენ და შუშავენ 10-15 წუთის განმავლობაში.
კერძის სოუსის სისქეს არეგულირებენ ნახარშით; მზდების ბოლოს ამატებენ სანელებლებს, დაჭყლეტილ ნიორს და დაკეპილ მწვანილებს.