მანდარინის ტორტი-სუფლე -საახალწლო დესერტი

  19:58:50     30-12-2013

ინგრედიენტები: მანდარინი 1 კგ შაქრის პუდრი 215 გ ჟელატინი 8-10 გ კვერცხი 4 ნაღები 35 % 600 მლ ფქვილი 60 გ ნუშის ფირფიტები 1 ს.კ რომი 1 ს.კ მარილი დანის წვერით
4 კვერცხის გული და 125 გ შაქარი გათეთრებამდე ავთქვიფოთ, ნელ-ნელა დავამატოთ ფქვილი. ცალკე ავთქვიფოთ ცილა მწიკვ მარილთან ერთად და ფრთხილად შევურიოთ ცომს. ქაღალდჩაფენილ ფორმაში 1 სმ სისქეზე დავასხათ ცომი და 150 გრადუსზე გამოვაცხოთ 10 წუთი.

ბისკვიტი გამოვჭრათ საშუალო ზომის ყალიბის ზომაზე. ჩავდოთ ამავე ყალიბში.
ჟელატინი დავალბოთ ცივ წყალში, გადავწუროთ და გავადნოთ. დავაბლენდეროთ 6 მანდარინი, 50 გ შაქარი და რომი, დავამატოთ გამდნარი ჟელატინი.
ავთქვიფოთ ნაღები 40 გ შაქართან ერთად და შევურიოთ მანდარინს. კრემი კარგად გავაციოთ, შემდეგ ფორმაშივე დავასხათ ბისკვიტს და მაცივარში შევაბრუნოთ.
ზემოდან მოვრთოთ მანდარინის ლებნებით და ნუშის ფანტელებით.