როგორ შევწვათ კარტოფილი სწორად
09:59:31     30-12-2013
იდეალურად შემწვარი კარტოფილის 7 საიდუმლო
1. კარტოფილის შეწვა უმჯობესია თუჯის ან ფოლადის ღრმა, სქელძირიან ტაფაში.
2. შესაწვავად კარტოფილს სხვადასხვა მეთოდით ჭრიან: წვრილად, მსხვილად, ბურთულებად და ოვალურად.
3. შესაწვავად უმჯობესია, გამოვიყენოთ კარტოფილი სახამებლის მინიმალური შემცველობით. ამისათვის გაფცქვნილ და დაჭრილ კარტოფილს უნდა დაასხათ წყალი და გააჩეროთ 30 წუთით. შემდეგ წყალი გადაასხით და კარტოფილი შეაშრეთ, რომ ტაფაზე დაყრისას ზეთი არ ამოიშხეფოს.
4. კარტოფილის შეწვა შეგიძლიათ სალაში, ერბოში, ზეთში ან სხვადასხვა ცხიმის ნარევში. თუმცა სწორი კვებისთვის უმჯობესია, მცენარეული ზეთი გამოიყენოთ. ცხიმის რაოდენობა კარტოფილის რაოდენობით განისაზღვრება.
5. შეწვის დროს მნიშვნელოვანია, რომ ზეთი საკმარისად ცხელი იყოს. არ შეიძლება კარტოფილის ჩაყრა ცივ ცხიმში, არც დამწვარში. გამონაკლისია, თუ კარტოფილს ღუმელში წვავთ; ამ შემთხვევაში მთავარია, ღუმელი იყოს ცხელი.
6. სჯობს კარტოფილი ერთ ფენად შეწვათ. შეწვის დრო დაჭრის მეთოდზეა დამოკიდებული.
7. შეგიძლიათ შეწვათ წინასწარ მოხარშული კარტოფილიც.
1. კარტოფილის შეწვა უმჯობესია თუჯის ან ფოლადის ღრმა, სქელძირიან ტაფაში.
2. შესაწვავად კარტოფილს სხვადასხვა მეთოდით ჭრიან: წვრილად, მსხვილად, ბურთულებად და ოვალურად.
3. შესაწვავად უმჯობესია, გამოვიყენოთ კარტოფილი სახამებლის მინიმალური შემცველობით. ამისათვის გაფცქვნილ და დაჭრილ კარტოფილს უნდა დაასხათ წყალი და გააჩეროთ 30 წუთით. შემდეგ წყალი გადაასხით და კარტოფილი შეაშრეთ, რომ ტაფაზე დაყრისას ზეთი არ ამოიშხეფოს.
4. კარტოფილის შეწვა შეგიძლიათ სალაში, ერბოში, ზეთში ან სხვადასხვა ცხიმის ნარევში. თუმცა სწორი კვებისთვის უმჯობესია, მცენარეული ზეთი გამოიყენოთ. ცხიმის რაოდენობა კარტოფილის რაოდენობით განისაზღვრება.
5. შეწვის დროს მნიშვნელოვანია, რომ ზეთი საკმარისად ცხელი იყოს. არ შეიძლება კარტოფილის ჩაყრა ცივ ცხიმში, არც დამწვარში. გამონაკლისია, თუ კარტოფილს ღუმელში წვავთ; ამ შემთხვევაში მთავარია, ღუმელი იყოს ცხელი.
6. სჯობს კარტოფილი ერთ ფენად შეწვათ. შეწვის დრო დაჭრის მეთოდზეა დამოკიდებული.
7. შეგიძლიათ შეწვათ წინასწარ მოხარშული კარტოფილიც.