სუპი "ჩორბა" სოკოთი და ხბოს ხორცით
00:06:45     28-12-2013
საკმაოდ ნოყიერი, გემრიელი და სქელი სუპია "ჩორბა" რომელიც დიდი პოპულარობით სარგებლობს მოლდავურ და რუმინულ სამზარეულოში.
მასალა:
სუპი "ჩორბა" სოკოთი და ხბოს ხორცით
• ძროხის ხორცი (ხბო) - 300 გრ.
• ოხრახუში (ძირებიც) – 1 კონა;
• სტაფილო - 1 დიდი თავი;
• ფქვილი - 150 გრ;
• ხახვი - ცალი.
• სოკო - 100გრ;
• კვასი - 400 მლ.
• კვერცხი - 1 ცალი;
• წიწაკა, მარილი;
მომზადება:
დავჭრათ კუბიკებად ხორცი და შევწვათ (ცოტა ხნით გევერდზე გადავდოთ).
ოხრახუშის ძირები, ხახვი და გახეხილი სტაფილო მოვშუშოთ 10 წთ(შერიძლება პომიდორიც და წიწაკაც);
სუპი "ჩორბა" სოკოთი და ხბოს ხორცით
დავჭრათ სოკო, მოვხარშოთ და დავამატოთ შემწვარი ხორცი და მოთუთქული ბოსტნეული.
ყველაფერი კარგად ავურიოთ და დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
ბურახი წამოვადუღოთ და დავამატოთ სოკოს და ბოსტნეულის ნარევს დავაყაროთ მარილი და გავაგრძელოთ დუღილი.
ლაფშის მოსამზადებლად კვერცხი, ფქვილი და მარილი ავურიოთ და მოვზილო ცომი.
შემდეგ გავაბრტყელოთ ცხლად
დავჭრათ წვრილ ზოლებად.
ლაფშა ცალკე მოვხარშოთ მარილიან წყალში და შემდეგ დავამატოთ ჩორბას და დავდგათ, რომ კარგად გაუჯდეს წვენი, დავამატოთ წიწაკა გემოვნებით.
მასალა:
სუპი "ჩორბა" სოკოთი და ხბოს ხორცით
• ძროხის ხორცი (ხბო) - 300 გრ.
• ოხრახუში (ძირებიც) – 1 კონა;
• სტაფილო - 1 დიდი თავი;
• ფქვილი - 150 გრ;
• ხახვი - ცალი.
• სოკო - 100გრ;
• კვასი - 400 მლ.
• კვერცხი - 1 ცალი;
• წიწაკა, მარილი;
მომზადება:
დავჭრათ კუბიკებად ხორცი და შევწვათ (ცოტა ხნით გევერდზე გადავდოთ).
ოხრახუშის ძირები, ხახვი და გახეხილი სტაფილო მოვშუშოთ 10 წთ(შერიძლება პომიდორიც და წიწაკაც);
სუპი "ჩორბა" სოკოთი და ხბოს ხორცით
დავჭრათ სოკო, მოვხარშოთ და დავამატოთ შემწვარი ხორცი და მოთუთქული ბოსტნეული.
ყველაფერი კარგად ავურიოთ და დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
ბურახი წამოვადუღოთ და დავამატოთ სოკოს და ბოსტნეულის ნარევს დავაყაროთ მარილი და გავაგრძელოთ დუღილი.
ლაფშის მოსამზადებლად კვერცხი, ფქვილი და მარილი ავურიოთ და მოვზილო ცომი.
შემდეგ გავაბრტყელოთ ცხლად
დავჭრათ წვრილ ზოლებად.
ლაფშა ცალკე მოვხარშოთ მარილიან წყალში და შემდეგ დავამატოთ ჩორბას და დავდგათ, რომ კარგად გაუჯდეს წვენი, დავამატოთ წიწაკა გემოვნებით.