კუპატი

  01:00:28     17-12-2013

ძროხის/ღორის ხორცი ან მათი ნარევი - 4 კგ
    ხახვი- 6 თავი
    ქონი-200 გრამ
    ნაწლავი - გემოვნებით
    პილპილი - 25 მარცვალი
    კოწახური - გემოვნებით
    მარილი - გემოვნებით

    1 ავიღოთ გარეცხილი ძროხის ხორცის, ან ღორის ხორცის რბილი ნაჭერი, ან მათი ნარევი და ხახვთან ერთად ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაკეპილი ხორცი შევაზავოთ მარილით, დანაყილი პილპილით, კოწახურით, კარგად დავზილოთ, თან ცოტა-ცოტა ხორცის ბულიონი დავასხათ, რომ ხორცი ნაზი იყოს.
    2 ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გავრეცხოთ, სიმინდის ფქვილით გავასუფთავოთ და ვრეცხოთ. გასუფთავებული ნაწლავები დანარჩენ შიგნეულობასთან.
    3 ნაწლავებში ჩავდოთ ეს მასა და მოვუკრათ პირი სასურველ ზომაზე. თითოეული კუპატის თავი და ბოლო შევაერთოთ, ძაფებით შევკრათ და დავკიდოთ შესანახად. შეგვიძლია შევინახოთ საყინულეში, როცა დაგვჭირდება შევწვათ და სუფრაზე მივიტანოთ.