ბეფსტროგანოვი
00:58:33     17-12-2013
ბეფსტროგანოვი ერთ-ერთი კლასიკური კერძია, რომლის გარშემო ბევრი ლეგენდებია, ისევე როგორც ყველა ცნობილ კერძებზე.
ლეგენდები ძირითადად კერძის წარმოშობას ეხება და შემდგომ მის გავრცელებას.
შავი პირპილი, მარილი - გემოვნებით.
ოხრახუში და რეჰანი – 1 სკ.
კარაქი – 50 გრ.
ნაღები – 1 ჭიქა.
ხორბლის ფქვილი – 1 სკ.
ხახვი – 1 თავი.
ხბოს რბილი ხორცი – 400 გრ.
სოკო "შამპინიონები” – 200 გრ.
საფეხურები
1 დაჭერით ხბოს ხორცი წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით.
2 ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მოვშუშოთ ზეთში. სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით შეწვისგან დარჩენილ კარაქზე. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ ნაღები, დააყარეთ მარილი და პილპილი, ჩააყარეთ ხორცი, მწვანილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე.
ლეგენდები ძირითადად კერძის წარმოშობას ეხება და შემდგომ მის გავრცელებას.
შავი პირპილი, მარილი - გემოვნებით.
ოხრახუში და რეჰანი – 1 სკ.
კარაქი – 50 გრ.
ნაღები – 1 ჭიქა.
ხორბლის ფქვილი – 1 სკ.
ხახვი – 1 თავი.
ხბოს რბილი ხორცი – 400 გრ.
სოკო "შამპინიონები” – 200 გრ.
საფეხურები
1 დაჭერით ხბოს ხორცი წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით.
2 ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მოვშუშოთ ზეთში. სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით შეწვისგან დარჩენილ კარაქზე. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ ნაღები, დააყარეთ მარილი და პილპილი, ჩააყარეთ ხორცი, მწვანილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე.