ბეფსტროგანოვი

  00:58:33     17-12-2013

ბეფსტროგანოვი ერთ-ერთი კლასიკური კერძია, რომლის გარშემო ბევრი ლეგენდებია, ისევე როგორც ყველა ცნობილ კერძებზე.
ლეგენდები ძირითადად კერძის წარმოშობას ეხება და შემდგომ მის გავრცელებას.

    შავი პირპილი, მარილი - გემოვნებით.
    ოხრახუში და რეჰანი – 1 სკ.
    კარაქი – 50 გრ.
    ნაღები – 1 ჭიქა.
    ხორბლის ფქვილი – 1 სკ.
    ხახვი – 1 თავი.
    ხბოს რბილი ხორცი – 400 გრ.
    სოკო "შამპინიონები” – 200 გრ.

საფეხურები

    1 დაჭერით ხბოს ხორცი წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ამოავლეთ ფქვილში და შეწვით.
    2 ხახვი დავჭრათ რგოლებად და მოვშუშოთ ზეთში. სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით შეწვისგან დარჩენილ კარაქზე. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ ნაღები, დააყარეთ მარილი და პილპილი, ჩააყარეთ ხორცი, მწვანილი და დაბალ ცეცხლზე მიიყვანეთ ადუღებამდე.