ტკბილი ფლავი

  01:53:38     13-12-2013

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    ბრინჯი 250 გრ.
    ზეთი 100 მლ.ლ.
    ნიგოზი 100 გრ.
    ქიშმიში 100 გრ.
    გარგლის ჩირი 100 გრ.
    შაქარი 80 გრ.
    თხელი ლავაში 1 ფირფიტა.
    მარილი 1 ჩ.კ.
    ზაფრანა 5-7 გრ.
    ვანილი გემოვნებით.

საფეხურები

    1 ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში. ერთ ნახევარი ერთეული ერთ ერთეულ ბრინჯზე. ბრინჯი არ უნდა იყოს ბოლომდე მოხარშული. იტალიელები ამ ტექსტურას უწოდებენ ' ალდენტე' .
    2 ბრინჯი მოათავსეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ. ნიგოზი მსუბუქად მოხალეთ. ქიშმიში ჩაალბეთ წყალში და გადაწურეთ. ბრინჯი შეგიძლიათ მსუბუქად მოხალოთ ტაფაზე.
    3 ქვაბის ძირზე მოათავსეთ ლავაშის ფირფიტა, ზევიდან მოაყარეთ ბრინჯის რაოდენობის 1/4, დააყარეთ შაქარი, ნიგოზი, ქიშმიში, გარგლის ჩირი, ნიგვზის ლებნები, მოასხით ზეთი და დაამატეთ ზაფრანა, მოფენილი მთელი ზედაპირზე.
    4 იგივე გაიმეორეთ სხვა ფენების შემთხვევაში.
    5 ქვაბს დაახურეთ ტილო და თავსახური, დადგით დაბალ ცეცხლზე. 15 წუთში ტკბილი ფლავი მზად იქნება.
    6 ცივ მდგომარეობაში შეგიძლიათ დაამატოთ ფლავს წვრილ კუბებად დაჭრილი ვაშლი.