ტკბილი ფლავი
01:53:38     13-12-2013
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
ბრინჯი 250 გრ.
ზეთი 100 მლ.ლ.
ნიგოზი 100 გრ.
ქიშმიში 100 გრ.
გარგლის ჩირი 100 გრ.
შაქარი 80 გრ.
თხელი ლავაში 1 ფირფიტა.
მარილი 1 ჩ.კ.
ზაფრანა 5-7 გრ.
ვანილი გემოვნებით.
საფეხურები
1 ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში. ერთ ნახევარი ერთეული ერთ ერთეულ ბრინჯზე. ბრინჯი არ უნდა იყოს ბოლომდე მოხარშული. იტალიელები ამ ტექსტურას უწოდებენ ' ალდენტე' .
2 ბრინჯი მოათავსეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ. ნიგოზი მსუბუქად მოხალეთ. ქიშმიში ჩაალბეთ წყალში და გადაწურეთ. ბრინჯი შეგიძლიათ მსუბუქად მოხალოთ ტაფაზე.
3 ქვაბის ძირზე მოათავსეთ ლავაშის ფირფიტა, ზევიდან მოაყარეთ ბრინჯის რაოდენობის 1/4, დააყარეთ შაქარი, ნიგოზი, ქიშმიში, გარგლის ჩირი, ნიგვზის ლებნები, მოასხით ზეთი და დაამატეთ ზაფრანა, მოფენილი მთელი ზედაპირზე.
4 იგივე გაიმეორეთ სხვა ფენების შემთხვევაში.
5 ქვაბს დაახურეთ ტილო და თავსახური, დადგით დაბალ ცეცხლზე. 15 წუთში ტკბილი ფლავი მზად იქნება.
6 ცივ მდგომარეობაში შეგიძლიათ დაამატოთ ფლავს წვრილ კუბებად დაჭრილი ვაშლი.
ბრინჯი 250 გრ.
ზეთი 100 მლ.ლ.
ნიგოზი 100 გრ.
ქიშმიში 100 გრ.
გარგლის ჩირი 100 გრ.
შაქარი 80 გრ.
თხელი ლავაში 1 ფირფიტა.
მარილი 1 ჩ.კ.
ზაფრანა 5-7 გრ.
ვანილი გემოვნებით.
საფეხურები
1 ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში. ერთ ნახევარი ერთეული ერთ ერთეულ ბრინჯზე. ბრინჯი არ უნდა იყოს ბოლომდე მოხარშული. იტალიელები ამ ტექსტურას უწოდებენ ' ალდენტე' .
2 ბრინჯი მოათავსეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და დაწურეთ. ნიგოზი მსუბუქად მოხალეთ. ქიშმიში ჩაალბეთ წყალში და გადაწურეთ. ბრინჯი შეგიძლიათ მსუბუქად მოხალოთ ტაფაზე.
3 ქვაბის ძირზე მოათავსეთ ლავაშის ფირფიტა, ზევიდან მოაყარეთ ბრინჯის რაოდენობის 1/4, დააყარეთ შაქარი, ნიგოზი, ქიშმიში, გარგლის ჩირი, ნიგვზის ლებნები, მოასხით ზეთი და დაამატეთ ზაფრანა, მოფენილი მთელი ზედაპირზე.
4 იგივე გაიმეორეთ სხვა ფენების შემთხვევაში.
5 ქვაბს დაახურეთ ტილო და თავსახური, დადგით დაბალ ცეცხლზე. 15 წუთში ტკბილი ფლავი მზად იქნება.
6 ცივ მდგომარეობაში შეგიძლიათ დაამატოთ ფლავს წვრილ კუბებად დაჭრილი ვაშლი.