ხაჭოს კექსი

  01:53:05     13-12-2013

ინსტრუქცია ხაჭოს კექსის მომზადებაზე.

 
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    ხაჭო - 400 გრ.
    რომი, ხილის წვენი ან წყალი - 4 ს.კ.
    დარბილებული კარაქი - 250 გრ.
    კვერცხი - 3 ც.
    ფქვილი - 400 გრ.
    პაკეტი შაქრიანი ვანილი - 1/2
    შაქრის პუდრა - 200 გრ.
    ქიშმიში - 100 გრ.
    ლიმონი - 1 ც.
    შაქარი - 125 გრ.
    მარილი - 1 მწ.
    სახამებელი - 50 გრ.
    გარგარის ჯემი - 150 გრ.
    დაჭრილი ფსტა - 25 გრ.

საფეხურები

    1 ხაჭო გაწურეთ. ქიშმიში რომში ჩაალბეთ. ლიმონი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი.
    2 ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. ღუმელი გააცხელეთ 180C-მდე. კარაქი , შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 1 ჩ.კ. ცილა მინანქრისათვის შეინახეთ. დარჩენილ ცილას დაუმატეთ 2 მწ. მარილი , ლიმონის ცედრა, 3 ს.კ. ლიმონის წვენი , ფქვილი და ცომის საფხვიერებელი. შეურით ქიშმიში და ხაჭო.
    3 ფორმას წაუსვით ცხიმი , ცომი ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. როდესაც ნამცხვარი გაცივდება , ფორმა ლანგარზე გადმოაბრუნეთ.
    გარგარის ჯემი წამოადუღეთ და გაატარეთ საცერში. ცხელი ჯემი ნამცხვარს ფუნჯით რამდენიმეჯერ გადაუსვით და დადგით გასაშრობად.
    4 შაქრის პუდრა გაცერით. შეურიეთ დარჩენილი ლიმონის წვენი , კვერცხის ცილა და მოამზადეთ სქელი მინანქარი და მოაყარეთ დაჭრილი ფსტა.