ამერიკული ხორცის ორცხობილა “მიტლოაფი”

  00:58:29     12-12-2013

ამერიკული ხორცის ორცხობილა "მიტლოაფის" მომზადების რეცეპტი.

 
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    ნახევარი კილო უცხიმო ძროხის ხორცის ფარში
    1საშუალო ზომის ხახვი
    1 კბილი ნიორი
    1 მწვანე ტკბილი წიწაკა
    2 სუფრის კოვზი ვუსტერშირის სოუსი
    1 სუფრის კოვზი დანაყული ოხრახუში
    200 გრ სუხარი
    ნახევარი ჭიქა არაჟანი
    200 გრ გახეხილი ჩედერი
    1 ჩაის კოვზი მარილი
    შავი პილპილი გემოვნებით

საფეხურები

    1 წვრილად დავჭრათ ხახვი, წიწაკა და ნიორი.
    2 შევწვათ ზეითუნის ზეთში დარბილებამდე. ამავე დროს შევურიოთ ფარში სხვა ინგრიდიენტებთან ერთად.
    3 დავამატოთ გაციებული ბოსტნეული და კარგად მოვურიოთ. დავამარილოთ და წიწაკა მოვაყაროთ.
    4 ფარში გადავდოთ ცხიმ მოსმულ კექსის ფორმაში, ზემოდან წავუსვათ კეტჩუპის თხელი ფენა და შევდგათ გაზქურაში 160 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში.
    5 ოდნავ გავაციოთ და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
    6 გარნირად მიდის კარტოფილი მწვანე სალათასთან ან წიწიბურასთან.
    7 მიტლოაფი გემრიელია ცივიც ბუტერბროდზე.

rogor.ge