იახნი (აჭარული კერძი)

  01:03:51     10-12-2013

აჭარული კერძის, იახნის მომზადების რეცეპტი.

 
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    ხორცი - ორი კილოგრამი
    ხახვი - 0,5 კილოგრამი
    მარილი, პილპილი - გემოვნებით
    ხმელი ქინძი - 3-4 სუფრის კოვზი
    ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
    ზაფრანა - 3 კოვზი
    ნიორი - 2-3 თავი

საფეხურები

    1 ავიღოთ ხორცის მსუქანი ნაჭერი და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. შეგიძლიათ დაჭრათ ძვლებიანადაც. წყალი ისე დაასხით, რომ საკმაოდ ფარავდეს ჭურჭელში მოთავსებულ ხორცს.
    2 აუცილებლად მოხადეთ ქაფი დუღილისას. როდესაც ხორცი იქნება ნახევრად მოხარშული, დაამატეთ შავი პილპილი და მარილი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, კარგად (წმინდად) დანაყილი ნიგოზი, ასევე ხმელი ქინძი. სასურვლია თუ შეაზავებთ ზაფრანით.
    3 როდესაც მორჩებით იახნის მზადებას დაამატეთ დანაყილი ნიორი. სულ ეს იყო, ახლა შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ.

rogor.ge