შქმერული

  08:57:56     07-12-2013

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

    წიწილა - 1ც.
    რძე -100გრ.
    ნიორი - 50გრ.
    ზეთი - 20 გრ.
    წყალი - 80გრ.
    ცხიმი - 50გრ.
    მარილი - 20გრ. (სურვილისამებრ 1 ს/კ ნიგოზი).

საფეხურები

    1 პირველ რიგში გავასუფთავოთ ქათამი, მოვათავსოთ ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი, სასურველია წავუსვათ მცენარეული ზეთი ორივე მხრიდან, შევდგათ ღუმელში და შევწვათ დაახლოებით 220 გრადუს ტემპერატურაზე.
    2 შემწვარი წიწილი მოვათავსოთ კეცზე. ტაფაზე დავასხათ წყალი,გადატარებული ნიორი, რძე, 50 მილიგრამი ცხიმი მოვადუღოთ და დავასხათ წიწილას. კერძი მივირთვათ ცხელი მომზადებისთანავე.