გოგრა-ბარდას წვნიანი (სამარხვო)
05:55:23     04-12-2013
გოგრა-ბარდას წვნიანი საკმაოდ მარტივი და სწრაფად მომზადებადი კერძია, რომელიც გამოირჩევა გემოთი და ბოსტნეური მრავალფეროვანი შემცველობით. იგი ერთ-ერთი საუკეთესოა სამარხვო საჭმელებს შორის.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
300გ გოგრა
2 კარტოფილი
ნახევარი ჭიქა მშრალი ბარდა
1 სტაფილო
ოხრახუშის ან ნიახურის ფესვი
მცენარეული ზეთი
წიწაკა
ოხრახუშის ან კამას მწვანილი
მარილი
საფეხურები
1 წყალი გადაავლეთ მშრალ ბარდას და დატოვეთ წყალში დასალბობად მთელი ღამით. დილით წყალი გადაასხით, ქვაბი აავსეთ ახალი წყლით, ჩაყარეთ მასში ბარდა და დადგით საშუალო ცეცხლზე ნახევრად მომზადებამდე (დაახლოებით 30 წუთით).
2 ეს დრო გამოიყენეთ კარტოფილის გასარეცხად და გასათლელად, დაჭერით ოთხკუთხედებად და ჩაყარეთ ქვაბში. ხახვი, კარტოფილი და ოხრახუშის ფესვი გაწმინდეთ, დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
3 წინასწარ დაწმენდილი გოგრა დაჭერით ოთხკუთხედებად. მას შემდეგ, რაც კარტოფილის ჩაყრიდან გავა 15 წუთი, წვნიანში დაამატეთ დანარჩენი ბოსტნეული.
4 დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში იქამდე, სანამ გოგრა არ გახდება ნახევრადგამჭირვალე. უკეთესი იქნება, თუ გამზადებულ გოგრა-ბარდას წვნიანს მიიტანთ სუფრაზე მომზადებისთანავე.
rogor.ge
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
300გ გოგრა
2 კარტოფილი
ნახევარი ჭიქა მშრალი ბარდა
1 სტაფილო
ოხრახუშის ან ნიახურის ფესვი
მცენარეული ზეთი
წიწაკა
ოხრახუშის ან კამას მწვანილი
მარილი
საფეხურები
1 წყალი გადაავლეთ მშრალ ბარდას და დატოვეთ წყალში დასალბობად მთელი ღამით. დილით წყალი გადაასხით, ქვაბი აავსეთ ახალი წყლით, ჩაყარეთ მასში ბარდა და დადგით საშუალო ცეცხლზე ნახევრად მომზადებამდე (დაახლოებით 30 წუთით).
2 ეს დრო გამოიყენეთ კარტოფილის გასარეცხად და გასათლელად, დაჭერით ოთხკუთხედებად და ჩაყარეთ ქვაბში. ხახვი, კარტოფილი და ოხრახუშის ფესვი გაწმინდეთ, დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთში.
3 წინასწარ დაწმენდილი გოგრა დაჭერით ოთხკუთხედებად. მას შემდეგ, რაც კარტოფილის ჩაყრიდან გავა 15 წუთი, წვნიანში დაამატეთ დანარჩენი ბოსტნეული.
4 დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში იქამდე, სანამ გოგრა არ გახდება ნახევრადგამჭირვალე. უკეთესი იქნება, თუ გამზადებულ გოგრა-ბარდას წვნიანს მიიტანთ სუფრაზე მომზადებისთანავე.
rogor.ge