სადღესასწაულო ორცხობილები
10:48:53     28-11-2013
რეცეპტის ინგრედიენტები:
225 გრამი კარაქი
1/2 ჭიქა შაქრის პუდრა
1/4 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
1 1/2 ჭიქა ფქვილი
~ მომზადების წესი ~
1. გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე.
2. გათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურის უმარილო კარაქი მიქსერით. მონაცვლეობით ჩაუმატეთ დაფქული შაქარი, სიმინდის ფქვილი, პურის ფქვილი და თან განაგრძეთ თქვეფა. ურიეთ დაბალ სიჩქარეზე 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადართეთ მაღალ სიჩქარეზე და გააგრძელეთ თქვეფა 3-4 წუთის მანძილზე.
3. ამოიღეთ ცომი სადილის კოვზით და განათავსეთ ბურთულები უცხიმო საცხობ ლანგარზე 5-5 სანტიმეტრიანი დაშორებებით. აცხვეთ დაახლოებით 12-15 წუთის განმავლობაში, ნუ დაბრაწავთ ზედმეტად. კარგად გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!
225 გრამი კარაქი
1/2 ჭიქა შაქრის პუდრა
1/4 ჭიქა სიმინდის ფქვილი
1 1/2 ჭიქა ფქვილი
~ მომზადების წესი ~
1. გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე.
2. გათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურის უმარილო კარაქი მიქსერით. მონაცვლეობით ჩაუმატეთ დაფქული შაქარი, სიმინდის ფქვილი, პურის ფქვილი და თან განაგრძეთ თქვეფა. ურიეთ დაბალ სიჩქარეზე 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადართეთ მაღალ სიჩქარეზე და გააგრძელეთ თქვეფა 3-4 წუთის მანძილზე.
3. ამოიღეთ ცომი სადილის კოვზით და განათავსეთ ბურთულები უცხიმო საცხობ ლანგარზე 5-5 სანტიმეტრიანი დაშორებებით. აცხვეთ დაახლოებით 12-15 წუთის განმავლობაში, ნუ დაბრაწავთ ზედმეტად. კარგად გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!