კალმახი ღვინის საწებლით
11:41:48     14-11-2013
მასალა:
1 კილოგრამი კალმახი
½ ლიტრი ღვინო
1 კონა მწვანე ხახვი
100 გრამი მწვანილი: ქინძი, ოხრახუში
1 ცალი ლიმონი
1 სუფრის კოვზი პურის ფქვილი
მარილი გემოვნებით
გასუფთავებული, გარეცხილი კალმახი ფქვილში ამოავლეთ და ზეთში შეწვით. ცალკე ქვაბში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და ოდნავ მოშუშეთ ზეთში. ჩაასხით ქვაბში თეთრი ღვინო, ცოტა ლიმონის წვენი და ხუფდახურული ადუღეთ 5 წუტი. შემდეგ წყალში გახსნილი ფქვილი ქვაბში ჩაალესეთ და ისევ წამოადუღეთ. ჩააწყვეთ შემწვარი კალმახი და ნელ ცეცხლზე შედგით. სუფრაზე მიტანამდე, 20 წუთით ადრე, კალმახი ამოიღეთ, ზემოდან წვენი მოასხით და წვრილად დაჭრილი ქინძი და ოხრახუში მოაყარეთ.
1 კილოგრამი კალმახი
½ ლიტრი ღვინო
1 კონა მწვანე ხახვი
100 გრამი მწვანილი: ქინძი, ოხრახუში
1 ცალი ლიმონი
1 სუფრის კოვზი პურის ფქვილი
მარილი გემოვნებით
გასუფთავებული, გარეცხილი კალმახი ფქვილში ამოავლეთ და ზეთში შეწვით. ცალკე ქვაბში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და ოდნავ მოშუშეთ ზეთში. ჩაასხით ქვაბში თეთრი ღვინო, ცოტა ლიმონის წვენი და ხუფდახურული ადუღეთ 5 წუტი. შემდეგ წყალში გახსნილი ფქვილი ქვაბში ჩაალესეთ და ისევ წამოადუღეთ. ჩააწყვეთ შემწვარი კალმახი და ნელ ცეცხლზე შედგით. სუფრაზე მიტანამდე, 20 წუთით ადრე, კალმახი ამოიღეთ, ზემოდან წვენი მოასხით და წვრილად დაჭრილი ქინძი და ოხრახუში მოაყარეთ.