ბატი ვაშლის სატენით

  05:22:06     18-10-2013

მასალა:

    1 ცალი ბატი (2 კილოგრამი)
    1 კილოგრამი ვაშლი
    2 სუფრის კოვზი ქიშმიში
    1 ჩაის კოვზი მიხაკ-დარიჩინი

ბატი ვაშლის სატენით

ბატი ვაშლის სატენით

მარილი-გემოვნების მიხედვით გავასუფთავებულ ბატს მუცლის ღრუ ამოვუვსოთ წვრილად დაჭრილი კანგაცლილი ვაშლით, რომელშიაც ავურევთ 2 სუფრის კოვზ ქიშმიშს, 1 ჩაის კოვზ დანაყილ მიხაკ-დარიჩინს და ცოტაოდენ მარილს. ბატს ზემოდანაც მოვაყაროთ მარილი და შევდგათ ჰაერღუმელში. როდესაც ბატი შეიწვება, ლანგარის შუა ადგილზე დავყაროთ ვაშლის სატენი და ირგვლივ მოვუწყოთ ასო-ასოდ დაჭრილი ბატის ხორცი.