ალუბლის წვნიანი
13:47:52     20-01-2011
მასალა:
1 ჭიქა ალუბალი
1 თავი ხახვი
1 ლიტრი წყალი
2 კბილი ნიორი
1 სუფრის კოვზი ფქვილი
ქინძი და კამა
მომზადების წესი:
ალუბალს გამოაცალეთ კურკა და დაჭყლიტეთ ან ბლენდერით ათქვიფეთ. მოხრაკეთ წმინდად დაჭრილი ხახვი, მოასხით ალუბალი, დაამატეთ წყალი და ადუღეთ. 5 წუთის შემდეგ ჩაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მცირეოდენ წყალში გაქნილი ფქვილი და ისევ ადუღეთ. ბოლოს დაკეპილი ქინძი და კამა მოაყარეთ.