ყველის სუპი იმერულად

  08:47:19     28-08-2012

მასალა:

წყალი 2–3ლ.

ყველი იმერული 500გრ.

ბრინჯი 200გრ.

კვერცხი 2ც.

ტარხუნა 2–3 ძირი

პიტნა 1–2 ძირი

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

წყალი ავადუღოთ, ჩავყაროთ გარეცხილი ბრინჯი და მოვხარშოთ. შემდეგ დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი ყველი, მარილი, ათქვეფილი კვერცხი (შეგვიძლია კვერცხი მთლიანად ჩავახალოთ), მოვურიოთ, გავაჩეროთ გაზქურაზე 5 წუთი და გადმოვდგათ. მომზადების შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ტარხუნა და პიტნა. სუფრაზე გავიტანოთ ცხელი.

ამ კერძს უხედება მჭადი და სასმელებიდან ჭაჭა.