ფარშირებული სოკო

  07:55:29     22-08-2012

მასალა:

დიდი ზომის ქამა სოკო 12 ცალი.

ხახვი  1 თავი

ყველი 150-180გრ.

ორცხობილა ან პურის ნამცეცები 1 ს/კ.

პილპილი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

სოკო გავრეცხოთ და გავაშროთ. "ფეხი”ფრთხილად მოვაშოროთ, რომ "ქუდი” არ დაზიანდეს. "ქუდები” ზეთწასმულ ფორმაში შესაწვავად ჩავალაგოთ და შიგნიდან ოდნავ მარილი მოვაყაროთ.

 

შიგთავსის მომზადება:

სოკოს "ფეხები” დავჭრათ.  ყველი გავხეხოთ. ხახვი წვრილად დავჭრათ და მოვშუშოთ მცენარეულ ზეთში დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, დავამატოთ სოკოს დაჭრილი "ფეხები”, დავამარილოთ, და ხახვი სოკოსთან ერთად 5 წუთის განმავლობაში მოვშუშოთ (შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა ნიორიც) ბოლოს ვუმატებთ დაფშვნილ ორცხობილას ან პურის ნამცეცემს და ავურევთ. მომზადებული მასა ცოტა გავაგრილოთ და გახეხილი ყველის ნახევარს შევურიოთ. შიგთავსი სოკოს "ქუდებში” მოვათავსოთ და ზევიდან ყველი მოვაყაროთ. მოვამზადოთ ქამა-სოკო 10-12 წუთის განმავლობაში 190-200° ტემპერატურაზე.