სოკოს პელმენები
08:13:22     10-07-2012
მასალა:
პელმენი 30-40ც (პელმენის ზომას გააჩნია),
ქამა სოკო 200 გრ,
ქათმის ფილე 200გრ,
2 თავი საშუალო ზომის ხახვი,
200-250გრ ნაღები,
2-3 ს.კ არაჟანი,
ზეთი, შავი წიწაკა,
ქათმის ბულიონის კუბიკი,
მარილი.
მოვშუშოთ ცოტა ნაკლებ ზეთში წმინდად დაჭრილი ხახვი (იმიტომ რომ ბევრი ზეთი ნაღებს ჭრის), პლუს დიდ ნაჭრებად დაჭრილი სოკო და თან ვშუშოთ, დავამატოთ მოხარშული და დაჩეჩილი ქათმის ფილე, ყველაფერი რომ კარგად მოიშუშება, დავამატებთ შავ პილპილს, ქათმის ბულიონის კუბს (დაფშვნილს); მოვასხათ ნაღები და არაჟანი, წამოვადუღოთ 2 წუთი და ჩავაყაროთ უკვე მოხარშული პელმენი (უნდა იხარშებოდეს პარალელურად), თუ სქელი გამოვა შეგვიძლია პელმენის წვენით დავარეგულიროთ სისქე. უკვე გამზადებულ კერძს ვასხამთ ქოთანში და სუფრასთან მიგვაქვს თავისივე ხის კოვზით, ცხელ-ცხელი.
perfectcook.org