ბულგურის სუპი

  08:27:07     17-05-2012

მასალა:

2 ჭიქა ბულგური

 

1 მოზრდილი თავი ხახვი

 

2ს/კ ტომატ-პასტა

 

2 ს/კ ზეთი

 

2 კბილი ნიორი

 

1 სტაფილო

 

1ს/კ ლიმონის წვენი

 

1 ჩ/კ გამხმარი პიტნა

ბულგურს დაასხით წყალი, მოხარშეთ თავდახურულ ქვაბში მზადყოფნამდე. შეფუთვაზე მითითებულია ხარშვის დრო. ბულგურის მოხარშული მარცვლები, წვრილად დაჭრილ ხახვთან და ტომატ-პასტასთან ერთად მოთუშეთ. 3-4 წუთი წუთი საკმარისია. დაასხით 1 ლიტრამდე მდუღარე წყალი. დაუმატეთ ნიორი, გახეხილი სტაფილო, მარილი, პილპილი, პიტნა, ლიმნის წვენი. მზა სუპი ოდნავ დააბლენდერეთ, ერთგვაროვანი და უფრო სასიამოვნო გამოდის. პიტნა შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც გამხმარი, ასევე ნედლი.

perfectcook.org