ლობიო ნიგვზით, აფხაზურად
08:58:50     10-05-2012
ლობიოს მარცვლები 200გრ.
ნიგოზი 150გრ.
ხახვი 1–2 თავი
ნიორი 5–6 კბილი
ქინძი 8–10 ძირი
პიტნა 2–3 ძირი
რეჰანი 2–3 ძირი
ქონდარი 2–3 ძირი
უცხო სუნელი 0,5 ჩ/კ.
ხმელი ქინძი 0,5 ჩ/კ.
აჯიკა 1–2 ს/კ.
მარილი, ძმარი ან ბროწეული წვენი და ზეთი გემოვნებით.
მომზადება:
ლობიო გავრეცხოთ, დავასხათ ცივი წყალი, დავდგათ გაზქურაზე და ავადუღოთ, შემდეგ წყალი გადავწუროთ, კვლავ დავასხათ ცივი წყალი და მოვხარშოთ მომზადებამდე (მარცვლები რომ არ დაიშალოს ხარშვის პროცესში დავამატოთ ცოტა მარილი). მოხარშული ლობიო გადმოვიღოთ თუშფალანგზე. ნიგოზი გავატაროთ, დავამატოთ 2–3 ს/კ. ლობიოს ნახარში, აჯიკა, წვრილად დაჭრილი ხახვი და მწვანილები, დანაყილი ნიორი, მოვაყაროთ უცხო სუნელი, ხმელი ქინძი, მარილი, მოვასხათ ძმარი და კარგად ავურიოთ. მიღებულ მასას დავამტოთ ლობიო და ბრთხილად ავურიოთ. მომზადებული აკუდეილირშშბა გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე, მოვასხათ ზეთი, გავაფორმოთ მრგვალად დაჭრილი ხახვით, მწვანილით და ბროწეულის მარცვლებით.