სალათა „ღორმუცელა"

  09:25:46     05-05-2012

მასალა:

სტაფილო 3–4ც.

ქათმის ხორცი (შებოლილი) 450გრ.

ხახვი 1–2 თავი

ბარდა 1 ქილა

მაიონეზი და მარილი გემოვნებით.

მარინადი:

ძმარი 2–3 ს.კ.

შაქარი 1–2 ჩ/კ.

წყალი 1 ჭიქა

ხახვი დავჭრათ ნახევართმარისებურად, მოვაყაროთ შაქარი, მოვასხათ ძმარი, წყალი, კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ დასამარინადებლად 1 საათი. სტაფილი გავხეხოთ და მოვთუშთ ტაფაზე დარბილებამდე, მომზადების შემდეგ გავაცივოთ, შემდეგ დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი, ხახვი, ბარდა, მოვაყაროთ მარილი, მოვასხათ მაიონეზი და კარგად ავურიოთ. მომზადების შემდეგ გავაჩეროთ 1 საათი და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.